Harry Potter Hogwarts Legacy Nasıl Bir Oyun Olacak?

Harry Potter Hogwarts Legacy Nasıl Bir Oyun Olacak?

PS5 etkinliğinde duyurulan yeni oyunların başında olan Harry Potter Hogwarts Legacy, daha tanıtım yapılır yapılmaz ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. PS5 ile beklenenin çok daha üzerinde bir deneyim sunacak olan oyun, bir yandan da şu an en çok merak edilen oyunlar arasında.

Oyunu bekleyenler Harry Potter Hogwarts Legacy oyun yapısını şimdiden merak ediyor ve nasıl bir oyunla karşılaşılacağını bilmek istiyor. Peki, yeni yapım hakkında bilinenler neler? Nasıl bir oyun gelir?

Harry Potter Hogwarts Legacy Ana Karakter Kontrolü Sunmayacak

Yeni oyun, Harry Potter'ın kitap serisinden devam edecek. Yani hikaye bu seriden esinlenerek hazırlanılmış olacak. Haliyle oyun Hogwarts temelinde ilerleyecek. Fakat oyun hakkında belki de en ilginç olan kısım şurası olacak ki Harry Potter'ı canlandırmayacağız.

İlginizi Çekebilir: Epic Games, Rocket League ile 60 TL’lik Kupon Dağıtacak

Ana karakterleri canlandırmak yerine, kendi oluşturmuş olduğumuz yeni bir karakter üzerinden ilerleyeceğiz. Ron Weasley ya da üçlünün son halkası Hermione Granger da oyunda kontrol edilen karakterler olmayacak.

Bununla beraber sadece tek oyunculu yapısı bulunacak olan Harry Potter Hogwarts Legacy, 1800'lü yıllarda büyücülüğü konu edinecek. Aksiyon ve rol yapma türlerindeki yapımın temeli ise açık dünya yapısı olacak.

[embed]

Bir yandan büyücülük okulunda kendi karakterlerinizi geliştirmeye devam edeceksiniz bir diğer yandan ise fantastik canavarlarla mücadele içerisine gireceksiniz. Açık dünya temasında filmden ve kitaplardan tanıdığımız mekanların da bulunacağı oyun, sadece PS5 için gelmeyecek. PC, PS4 ve Xbox modelleri için de yapımın çıkış yapacağı söylendi. Çıkış 2021 yılında olacak.

Hangi konsolda ya da PC'de nasıl bir deneyim sunulacağını oyun çıktıktan sonra anlayacağız ama PS5 için açıklamalar çok iddialı.