GTA5 - GTA4 Hikayeleri ve Oyun Gelişimi

GTA5 - GTA4 Hikayeleri ve Oyun Gelişimi

Elbette durum özellikle de GTA gibi son derece önemsenen ve uzun bir serisi olan oyunlar söz konusu olduğu zaman son çıkan sürümü her zaman bir önceki sürüm ile mutlaka karşılaştırılmaktadır. Öyle ki bundan önceki serinin 4. Oyunu için San Adreas serisinin 4’ten çok daha iyi olduğunu söyleyen ve bunu için de birçok farklı kanıtı ortaya döken kişiler olmuştu. Şimdi bu durumun aynısı GTA 5 oyunu adına geçerli olmaktadır. Yani birçok kişi için GTA 4 oyununda bulunan bazı noktalar 5’e göre çok daha iyidir. Elbette her konuda grafik tasarım açısından GTA 5’in çok daha üstün olduğu su götürmez bir gerçek ancak bazı noktaları ile de 4’ü arattığını da söylemek gerekir. Tüm GTA oyunlarında başarılı olmak elbette kolay değil, eğer siz de bazı bölümlerde zorlanıyorsanız; GTA Cheats and Tips kısmına bakmanız da fayda var. Oyundaki problemleri daha hızlı gidermek için önemli ipuçları içeriyor.

Aradaki Bir Takım Farklar;

  • Öncelikle bu noktada her zaman olduğu gibi 5’in hakkını vermek lazım ve hem görsel açıdan hem de konu itibari ile sunduğu detaylar oyunu yoğun bir şeklide oynayan tüm oyun severler adına olumlu sayılacak bir durum olarak ön plana çıkmaktadır.
  • Diğer bir taraftan birçok farklı araç ile kaza yapıldığı zaman da yine bu noktada GTA 4 ile yapılan kazalarda daha fazla gerçeklik payı olduğu ön görüsü hakim. Zira GTA 5’te araçla yapılan kazada o kadarda fazla gerçekçilik yakalanmamakta.
  • Bununla birlikte araba patlatma bölümlerinde yine GTA 5’te araba çok daha kolay bir şekilde patlatılabilirken, 4’te ise bu çok daha zor yapılmaktadır.
  • Oyun içerisinde ana karakterin koşma sahnelerinde ise GTA 5’in her ne kadar grafik ve gerçekçilik olarak çok daha üstün olduğu görülse de yine de çok daha geç yorulduğu da görünebilmekte. Bu elbette kimin hangisini daha çok doğru bulacağına bağlıdır.
  • GTA 5 Hikayesinde 3 karakter birden rol almaktadır ve karakterler arası görev paylaşımı ve mücadele de görünebilmektedir. Hikayenin tamamını Plot of GTA 5 kısmından inceleyebilirsiniz.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" columns="5" link="file" ids="9504,9505,9506,9507,9508,9509,9518,9517,9516,9515,9514,9513,9512,9511,9510,9519,9523,9524,9525,9527,9528,9529,9530,9534,9535" orderby="rand"]

İki Oyun Arasında:

GTA 5 çıktığından beri özellikle de oyunun hayranları ile oyunun açıklarını ortaya çıkarmaya çalışan birçok kişinin kıyasıya mücadelesi söz konusudur. Kimisine göre ağırlık olarak GTA 4’teki detaylar çok daha iyi iken, kimisine göre tam tersidir. Yani GTA 5 hem görsel efekt ve grafik tasarım olarak daha iyi hem de öncekine göre bazı yukarıda bahsedilen durumlar daha doğru yapılmış. GTA 5 online versiyonu da bulunmakta ve gerçek oyuncular ile birlikte görevler yapabiliyorsunuz. GTA V içinde onlibe ipuçlarını GTA Online Cheats kısmından inceleyebilir ve online oyunlarda başarınızı arkadaşınıza kanıtlayabilirsiniz.

Birkaç Fark Daha:

  • Diğer bir yandan ise dövüş sahnelerinin GTA 5’te daha gerçekçi olduğunu söylemek gerek ki büyük bir çoğunlukta bu konuda hem fikir.
  • Ayrıca hava şartları ile ilgili olan durumların da yine çok GTA 5’te daha gerçekçi durduğunu ve her türlü havanın daha kaliteli olduğunu söylemek gerek.