GTA V'in Yapımcısı Take-Two'dan Mod Konusunda Geri Adım!

GTA V'in Yapımcısı Take-Two'dan Mod Konusunda Geri Adım!

Rockstar’ın sevilen oyunu GTA V’in yapımcı firması Take-Two Interactive, bugün yaptığı açıklamayla OpenIV modunun yapımcısına dava açmayacaklarını dile getirdi.

Hatırlayacak olursak geçtiğimiz hafta Take-Two, GTA V’in en popüler modlarından olan OpenIV’ün desteğini durdurma kararı almıştı. Yaptıkları bu hata Take-Two’ya pahalıya patladı; çünkü bu gelişme sonrasında oyuncuların tepkisi beklenmedik bir şekilde, çığ gibi büyüdü ve oyunun Steam puanı hiç olmayacak bir şekilde dibi gördü.

[i id=25231]

Bu gelişme sonrası geri adım atan Take-Two, oyun için geliştirilen, ticari amaç gütmeyen ve kazanç sağlamayan üçüncü taraf projelerine karşı yasal yaptırım uygulanmayacağını belirtti. Bu açıklamadan sonra, Grand Theft Auto serisi için 10 seneye yakın süredir mod geliştirilen OpenIV ekibine dava açılmayacağı da kesinleşmiş oldu; fakat bu durum, oyunun tekli oyuncu bölümü için. Eğer online kısmında mod açmaya çalışırsanız istemeden de olsa kendinize ve modun yapımcısına dert yaratabilirsiniz. Bizden söylemesi.

[i id=25510]