GTA V İçin Liberty City Modu Geliyor!

GTA V İçin Liberty City Modu Geliyor!

Eski GTA serilerindeki Liberty City haritasını özlediniz mi? O zaman bu haber sizi oldukça sevindirecek. Liberty City’nin özellikle sıkı GTA severler ve oyuncuları için oldukça farklı yeri vardır. İlk olarak 90’lı yıllarda çıkan GTA oyununun geçtiği harita olan Liberty City’i kuş bakışı olarak görme imkanı yakalamıştık. New York şehrinin kopyası olarak hazırlanan bu haritada hepimizin, bütün oyuncuların birçok anısı olduğunu söylemek yalan olmaz. Bir süre uzak kaldığımız Liberty City daha sonra GTA III‘de bir kez daha karşımıza çıkmıştı. Ayrıca GTA: Liberty City Stories‘de de Liberty City’de bulunmuştuk. Liberty City’den ısrarla vazgeçmeyen Rockstar Games, son olarak GTA IV’de bu şehre yer vermiş ve vedamızı hazırlamıştı. Eğer Liberty City’i özlediyseniz bu mod size göre. Halen daha geliştirilmekte olan mod sayesinde GTA V içerisinde Liberty City şehrini ziyaret edebileceksiniz.

Open IV adlı GTA V mod yükleme aracının geliştirmesini üstlenen bir ekip, Liberty City’i GTA V’e taşımak için bir süredir çalışıyor. Ayrıca bu mod, GTA V’in var olan haritasını değiştirmek yerine oyuna tamamen yeni bir harita eklemiş olacak. Planlanan bu Liberty City modu, Los Santos ve Blaine County bölgelerini oyundan çıkarmayacak, onun yerine Liberty City’i denizin karşısına ekleyecek. Yani istediğiniz zaman uçuş gerçekleştirerek gidebileceksiniz. Modun mantığı ise, Episodes from Liberty City adlı GTA IV ek paketindeki haritayı direk olarak GTA V içine kopyalamak olacak. Rockstar Games’in çevrimiçi oyunlarda mod kullanmayı kesin olarak yasaklaması dolayısıyla bu modu sadece senaryo modunda kullanabileceğiz.

Geliştirici ekip mod ile ilgili şimdilik herhangi bir çıkış tarihi paylaşmasa da, en kısa zamanda yayınlayacaklarının sözünü veriyorlar. GTA V Liberty City modunun yayınlanan duyuru ve tanıtım videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler.