Gone Home Kısa Süreliğine Ücretsiz Durumda

Gone Home Kısa Süreliğine Ücretsiz Durumda

The Fullbright Company ekibinin geliştiriciliğini ve yayıncılığını üstlendiği, hikaye odaklı macera-korku oyunu Gone Home, kısa süreliğine ücretsiz olarak oyuncuları bekliyor.

Piyasaya ilk olarak 13 Ağustos 2013 tarihinde sürülen ve o günden bu yana oyuncuların ilgisini çeken Gone Home benzersiz bir hikaye ve interaktif oynanış sunuyordu. Özellikle günümüzde olduğu gibi o dönemde de bilindik firmalar hayal kırıklığı yaratan bir oyun çıkarttıklarında oyuncular bağımsız yapımcıların oyunlarına yönelmekteydi. Gone Home'da tam öyle bir dönemde çıkışını gerçekleştirmiş ve kısa sürede sevilmeyi başarmıştı.

Oyunun geliştirici ekibi ise bugün oyuncuları sevindirecek bir duyuru yaptı. The Fullbright Company'nin sahibi olan Steve Gaynor, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla birlikte, normalde satış fiyatı 20$ olan yapımın Pazartesi gününün sonuna kadar ücretsiz olduğunu duyurdu. Ayrıca geliştirici ekip kendi sitesi üzerinden yaptığı detaylı açıklamada Gone Home'un ücretsiz hale getirilmesinin sebebi olarak Tacoma'nın çıkış tarihinin ertelenmesi olduğunu belirtti.

Oyuna sahip olmak ise oldukça kolay. Öncelikle belirtelim oyun Steam üzerinden ücretsiz hale getirilmedi. Geliştirici ekibin itch.io ile ortaklık anlaşmaları dolayısıyla oyunu ücretsiz olarak sadece buradan edinebiliyorsunuz. Açılan sayfadan "Download or claim" yazısına tıklamanız ve daha sonra açılan pencereden "No thanks, just take me to the downloads" yazısına tıklamanız gerekiyor. Bu işlemlerden sonra indirme işlemi başlayacaktır.

1990'lı yıllarda geçen Gone Home'da 1 yıl süren Avrupa seyahati sonrası evine dönen genç kız Katie'yi kontrol ediyoruz. Katie evine döndüğünde evde kimseyi bulamıyor ve kardeşinin bıraktığı notu okuyor. Daha sonrasında ise evin her yerini araştırmaya başlıyor. Oldukça iyi interaktif-duygusal hikayeye ve başarılı atmosfere sahip Gone Home'u denemenizi tavsiye ediyoruz.