Geçtiğimiz Hafta Steam’de En Çok Satan 10 Oyun

Geçtiğimiz Hafta Steam’de En Çok Satan 10 Oyun

Geçtiğimiz hafta Steam'de en çok satan 10 oyun belli oldu. Beklendiği gibi Metal Gear Solid 5: Phantom Pain listede zirvenin sahibi oldu.

Bu yazımızda yer alan geçtiğimiz hafta Steam'de en çok 10 oyun listesinde oldukça beklendik bir tablo ile karşı karşıyayız. Ay başında eski ve yeni nesil konsollar dahil olmak üzere PC için de çıkışını gerçekleştiren son Metal Gear oyunu Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, çıkış yaptığı ilk hafta listenin ilk 2 sırasını ele geçirmeyi başardı. Herkes adına gayet beklendik bir sonuç olduğunu söyleyebiliriz.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain haricinde yine bu ay başında çıkış yapan bir diğer oyun Mad Max, listede Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain'in hemen ardından geliyor.

Haftalardır kendisini ilk sırada gördüğümüz Rocket League ise, son birkaç haftadır üst sıralara uzak bir performans izliyor. PlayStation 4 ve PC platformunda milyonlarca oyuncuya ulaşan Rocket League'in hedef kitlesine ulaştığını düşünebiliriz. Rocket League, yakın zamanda ciddi bir indirim almadığı sürece zirveye uzak kalmayı sürdürebilir.

Focus Home Interactive tarafından geçtiğmiiz hafta sonu kapsamında düzenlenen indirim fırsatı sayesinde, Focus Home listede kendine 2 adet sıra ayırmayı başarabildi.

10. Focus Selection Pack

focus selection pack 2015Focus Home Interactive tarafından düzenlenen indirim kampanyasında indirime giren bu paket, yayımcılığını Focus Home Interactive'in üstlendiği bazı oyunları içeriyor. Normal fiyatı 300 TL olan bu paket, indirim kampanyası ile birlikte 60 TL fiyatıyla kendine alıcı buldu.

9. H1Z1

Daybreak tarafından geliştirilen çok oyunculu hayatta kalma oyunu H1Z1, listedeki iddialı rakiplerine rağmen 9'uncu sıradan listeye tutunabilmeyi başarıyor. Henüz erken erişim aşamasında olmasına rağmen, hayatta kalma oyunları arasında başarılı ve hızlı bir gelişim süreci gösteren H1Z1, uzun süre daha kendini bizlere listede göstereceğe benziyor.

8. Act of Aggression

Eugen Systems tarafından geliştirilen ve yayımcılığını Focus Home Interactive'in yaptığı Act of Agression, yine bu hafta çıkış yapan oyunlardan biri. 2 Eylül tarihinde Steam'deki yerini alan Act of Agression, merkez üssü kurma ve savunmaya dayalı bir strateji oyunu.

7. Rocket LeaguePsyonix tarafından geliştirilen Rocket League, firmanın 2008 çıkışlı fizik tabanlı araç futbolu oyunu Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars isimli oyununun devamıdır. 7 Temmuz tarihinde PlayStation 4 ve PC için çıkış yapan Rocket League, mükemmel bir çıkış yaparak ilk 1 ayını doldurmadan 5 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmayı başardı. Temmuz ayı boyunca ve Ağustos ayının ilk haftalarında listemizin ilk sırasında kendini gösteren Rocket League, son birkaç haftadır zirveye yanaşamaz olmuştu. Rocket League geçtiğimiz haftalardaki en kötü düşüşünü yaşadı ve listemizde 7'inci sırayı aldı.

6. Counter-Strike: Global Offensive

Listenin klasiklerinden Valve'nin popüler FPS oyunu Counter-Strike: Global Offensive, bu hafta bize kendini 6'ncı sırada gösteriyor. Her geçen gün binlerce yeni oyuncuyla kitlesini genişleten Counter-Strike: Global Offensive, e-Spor arenasında da mükemmel bir ivme yakalamış durumda.

5. Grand Theft Auto 5

Rockstar Games'in popüler açık dünya aksiyon macera oyunu Grand Theft Auto 5, yüksek fiyatına rağmen kendini üst sıralarda göstermekten uzak kalmıyor. Gelmiş geçmiş en efsane oyunlar arasına adını yazdıran Grand Theft Auto 5, oyuncular tarafından geliştirilen modlar sayesinde çok daha eğlenceli bir hâl aldı.

James Bond Spectre’nin fragmanı GTA V’de çekildi

4. ARK: Survival Evolved

Studio Wildcard, Instinct Games, Efecto Studios ve Virtual Basement stüdyolarının işbirliği ile geliştirilen hayatta kalma oyunu ARK: Survival Evolved, sürekli olarak aldığı güncellemeler ile içeriğini genişletiyor ve oyunculara yeni özellikler sunuyor. Oyunculara optimizasyon konusunda ufak tefek sorunlar yaşatan ARK: Survival Evolved, güçlü bir sisteme ihtiyaç duyuyor. Oyunun henüz erken erişim aşamasında olduğunu da hatırlatalım.

3. Mad Max

Just Cause serisinin yaratıcısı ve geliştiricisi Avalanche Studios tarafından geliştirilen Mad Max, hafta başında PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkış yaptı. Oyunculara muhteşem grafikler ve başarılı optimizasyon sunan Mad Max, çıkışının üzerinden geçen ilk haftasında Steam'de Çok Olumlu olarak derecelendiriliyor. Oyunculara istediğini veren Mad Max, başarılı bir çıkış yaptı. Bakalım Avalanche Studios'un geliştirme aşamasındaki diğer oyunu Just Cause 3, çıkış yaptığında oyuncular tarafından nasıl karşılanacak. Jusst Cause 3'ün 1 Aralık tarihinde oyuncular ile buluşacağını hatırlatalım.

2. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain (Japonya Ön Sipariş)

1. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Kojima Productions tarafından geliştirilen ve köklü bir geçmişe sahip olan Metal Gear serisinin son oyunu Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, mükemmel bir çıkışa imza attı. Çıkış yaptığı ilk haftada 3 milyon adet satış rakamını geride bırakan Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, kendisiyle aynı anda çıkış yapan bir diğer oyun Mad Max'ten çok daha fazla ses getirmeyi başardı.

Eylül ayının ilk haftasını özet geçmek gerekirse, oyuncuların bayram ettiğini söyleyebiliriz. Mad Max ve Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain gibi grafik ve optimizasyon açısından başarılı iki oyun oyuncuların evlerine konuş olmuş oldu.