Firewatch’ın Satış Rakamları Açıklandı

Firewatch’ın Satış Rakamları Açıklandı

Campo Santo’nun geliştiriciliğini üstlendiği, Panic Inc.’in yayıncılığını yapmakta olduğu FPS bakış açısına sahip, benzersiz oynanışıyla oldukça ilgi gören Firewatch’ın resmi satış rakamları açıklandı.

9 Şubat 2016 tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına çıkışını gerçekleştiren ve IGN gibi birçok inceleme sitelerinden tam puana yakın notlar almayı başaran Firewatch, Steam’de de başarılı çıkışıyla oyuncuların ilgisini toplamıştı. Bugün ise oyunun geliştirici firması Campo Santo, yapımın ilk gününden bu yana gerçekleştirilen toplam satış rakamlarını açıkladı. Campo Santo’nun resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre Firewatch toplamda 1 milyondan fazla satış yapmayı başardı.

En çok satışı PC platformunda gerçekleştiren Firewatch’ın satışlarının %50’lik kısmını ise Steam satışları oluşturuyor. Oyunu oynayanların 540.000’lik dilimi ise Steam üzerinden oynamakta. Yüzdelik dilimde ise oyunu PC platformundan oynayanların yüzdesi %54. Xbox platformu satış bakımından en düşük durumda fakat bunun en büyük sebebi oyunun Xbox One ve Xbox One S için gecikmeli olarak 30 Eylül’de çıkması gibi görünüyor. Çıkalı daha tam anlamıyla 1 yıl olmayan Firewatch’in böyle bir sürede 1 milyon satış rakamına ulaşması oldukça başarılı bir yapım olduğunun göstergesi.