FIFA 17, Rusya'da Yasaklanabilir!

FIFA 17, Rusya'da Yasaklanabilir!

FIFA 17'ye geçtiğimiz günlerde gelen güncelleme ile birlikte LGBT içerikleri oyuna eklendi. Rus hükümetine göre, FIFA 17'nin yeni içerikleri Rusya'nın Gay Propagandası Yasası ile çelişiyor.

The Guardian gazetesinin raporuna göre, İngiltere Premier Ligi'nde bu hafta sonunda "Rainbow Daces" adı verilen bir kampanya düzenlendi. Bu kampanyaya göre dünyanın en popüler spor yarışmalarının birinde oyuncular lezbiyen, gay, biseksüel ve transları desteklemek amacıyla gömleklerinin üzerine gökkuşağı renkli danteller giydi. Ayrıca bununla da kalınmadı, Premier Lig'deki bu hafta maçlarında oyuncular kramponlarının iplerini LGBT'ye destek amacıyla rengarenk olarak kullandı. EA ekibi de bu kampanyaya destek çıkarak tüm gökkuşağı renklerini içeren oyun içi içerikleri oyuna ekledi ve bunları ücretsiz olarak oyunculara sundu. Rus Parlamentosu ise bu durumu tepkiyle karşıladı ve Rusya'daki reşit olmayanlara uygun olmayan içerikler olduğunu belirtti. 2013 yılında yürürlüğe giren ve geleneksel olmayan tüm ikili cinsel ilişkilerin propagandasını yasaklayan Rusya Gay Propaganda Yasası'na göre FIFA 17'nin yeni içerikleri bir sorun teşkil ediyor.

FIFA 17

Rus milletvekillerine göre FIFA 17, reşit olmayan çocuklar tarafından da oynanıyor. Ayrıca milletvekillerine göre bu LGBT içerikleri, oyunu oynayan reşit olmayan insanları eş cinselliğe teşvik edebilir. Daha öncelerde altın madalya kazanmış Olimpik bir sporcu olan Rus vekil Irina Rodnina bu konu hakkında görüşlerini "Her devletin kendine ait iç kanunları ve düzenleri vardır, bu kurallara itaat etmeleri gerekmekte" sözleriyle dile getirdi. Rus komünist partisinden bir vekil ise "EA, bu oyuna yaş sınırı düzenlemesi getirmeli veya oyun Rusya'da yasaklanmalı" diyerek görüşlerini belirtti. EA ise bu konuya cevapsız kalmayarak "İnsan Hakları Sözleşmesine göre LGBT üyeleri dünyanın her yerinde herhangi bir işte çalışabilir ve kendi seçimleri olduğundan destek gösterilmelidir" cevabını verdi.

Görünen o ki bir süredir ülkemizde dolaşan oyun yasaklama olayları şimdide Rusya'ya yayılıyor. Olay hakkında yeni gelişmeler oldukça sizleri bilgilendireceğiz.