FIFA 17 Oyuncuları Kadınlara İlgi Duymuyor!

FIFA 17 Oyuncuları Kadınlara İlgi Duymuyor!

FIFA 16 duyurulduğu zaman, en ilgi çekici ve hepimizi sevindiren haber, uluslararası kadın futbol takımlarının oyunda yer alacak olmasıydı. Bu gelişmeyi takip eden en güzel haber de geçtiğimiz yıl yayınlanan FIFA 17’nin “Kadınlar Ligini bünyesinde barındırmasıydı.

Fakat bu alandaki kadın varlığına rağmen, oyuncuların bu liglere veya maçlara ilgi duymadığını görüyoruz. EA Sports’un yayınladığı veriler üzerinden yapılan analizlere göre bu konudaki rakamlar bir hayli düşük.

Oyunun Xbox One versiyonunda yeralan “Kadınlar Ligi Maç Oynama” başarısı, oyuncuların sadece %9,82 tarafından açılmış olduğunu görüyoruz. Daha da kötüsü, Xbox One oyuncularının sadece %0,98’i "Uluslararası Kadınlar Kupası"nı kazanmış durumda. %1 bile değil!

Açıkçası PlayStation 4 için de durum pek farklı değil. Yukarıda bahsettiğimiz yüzdeler de kadrajımızı PlayStation 4’e çevirdiğimizde %11,8 ve %1,2 sularında seyrediyor. Önümüzdeki günlerde bu rakamların yükselmesini ve her yerde olması gerektiği gibi, burada da kadınların hakettikleri değeri görmesi dileğiyle!