FIFA 17'de Coins Nasıl Kasılır?

FIFA 17'de Coins Nasıl Kasılır?

Birçok FIFA oyuncusunun ihtiyacı olan şey, coins. Oyuna Türkçe dil desteği gelmesi ile birlikte Türkçe adıyla Jeton. Bazı püf noktalara bağlı kaldığınız takdirde oyun içi para birimi olan coinsinizi 10 bin, 100 bin belkide milyonlara çıkarabilirsiniz. İşte EA tam bu noktada devreye giriyor ve oyunculara bunun için birbirinden farklı seçenek ve alternatif yollar sunuyor. Bizde bunları sizler için derledik ve rehberimiz boyunca sizlere bu yollardan bahsetmeye çalışacağız.

Coins yukarıda da belirttiğimiz gibi altına benzeyen bir şekile sahip FIFA'nın oyun içi para birimi. Türkçe adıyla Jeton fakat biz bilinen ismi olan coins olarak kullanacağız. Ayrıca Ultimate Team'de coins dışında bir para birimi daha mevcut. Bu da yeşil renge sahip points isminde bir para birimi. Points elde etmenin tek yolu EA Sports severleri üzerinden para karşılığı satın almak. Ancak points ile elde edebileceğiniz, alabileceğiniz her şeyi coins ile de alabiliyorsunuz.

Peki nedir bu alabileceğiniz her şey?

FIFA'da sahip olduğunuz coinler ile Ultimate Team modunda sayısız futbolcuya, takım armalarına, stadlara, futbol toplarına, takımınıza koyabileceğiniz teknik direktörlere, kontratlara, oyuncu yükseltmelerine sahip olabilirsiniz. Ayrıca geçtiğimiz seri ile birlikte Ultimate Team moduna eklenen FUT Draft'a da 15.000 coins sayesinde giriş yapabiliyorsunuz. Bunun dışında bahsettiğimiz içerikleri içeren FUT paketlerini de coins ile alabiliyorsunuz.

[baslik]Coins kasmanın yolları nelerdir?[/baslik]

Coins'in oyun içerisinde ne gibi bir öneme sahip olduğunu ve coins ile neler yapabileceğinizi bahsettik. Şimdi ise en önemli aşama, coins kasmaya geldik. EA ekibi bu konuda oyunculara birbirinden farklı yollar sunuyor. Hangisi üzerinden gideceğiniz veya hangilerini kullanacağınız ise sizin becerinize kalmış.

Bol bol maç yapın

Önceki serilerde de geçerli olan yollardan biri. Bol bol maç yapın. Diğer yollara nazaran çok daha az coins veriyor olmasına rağmen eğlencenizin ve keyfinizin sonunda coins kazanmak, bahsedeceğimiz yolların en kolaylarından birisi. Tabi maç sonunda alacağınız coinsi arttırmakta mümkün. Oyun içi katalog sisteminden katalog puanınız ile maç başı coins desteği öğelerinden aldığınız takdirde, maç sonunda kazanacağınız coinsi 2'ye 3'e 4'e, aldığınız öğenin çarpı puanına göre katlayabilirsiniz. Ayrıca maçı kazanıp kaybetmenize göre coins sayınızın artıp azalacağını da belirtelim.

Katalogdan aldığınız ürünleri satın

Katalogda bulunan ürün sayısı kısıtlı olsa da bir pazarlık altına girmeden coinsinizi arttırabileceğiniz yollardan birisi de bu. Katalog üzerinden satılan forma, top vb. ürünleri katalog puanınız ile satın alın ve bunları Ultimate Team üzerinden satışa sunun. Ultimate Team'de her ürünün, her öğenin bir alıcısı vardır.

Fiyatı yüksek bir oyuncuyu ucuza kapın

Diğer yöntemlere göre az da olsa vaktinizi alabilecek yollardan birisi bu. Yapmanız gereken aslında basit. Tamamı ile ticaret mantığı ile aynı yola çıkan bu yöntemde amacınız değerinin altına satılan bir oyuncuyu hemen alıp, değeri fiyatına satışa koymak. Bazı oyuncular oyundaki futbolcularını hemen elden çıkarmak amacıyla değerinin de altına satışa koyabiliyor. Bunları gözlemleyip kapabilirseniz, değerine koyduğunuzda satar ve coins ticaretini gerçekleştirmiş olursunuz. Yalnız bu tip ticaretlerde EA'nin komisyon olarak kestiği coinsi hesaba katmayı unutmayın.

Gerçek dünyadaki maçları takip edin

Ultimate Team'de oyuncuların fiyatları hiçbir zaman sabit kalmıyor. Hatta o haftaki performansına göre o oyuncunun özel kartı bile çıkabiliyor. Özel kartının yanı sıra normal kartında da fiyatı çoğu zaman artıyor. İşte bunu fırsat bilip o haftadaki oynanan önemli karşılaşmaları seyredin veya sonuçlarını takip edin. Örneğin Marco Reus o haftaki Dortmund'un maçını 2-3 gol gibi önemli bir istatistikle kapattıysa o oyuncunun mağazadaki fiyatı artacaktır. Artmadan o oyuncuyu kapabileceğiniz en iyi fiyata kapın ve sadece fiyatının yükselmesini bekleyin.

Bir oyuncunun bütün kartlarını satın alın

Bu yöntemi tek başınıza uygulamanız oldukça zor. Çok yüksek bir bütçeye veya kalabalık bir arkadaş grubuna ihtiyacınız var. Bu yöntem diğerlerine göre biraz daha riskli ve zorlu olsa da edeceğiniz kar miktarı da bir o kadar artacaktır. Yapmanız gereken, örneğin en yüksek olarak 15.000 coinsten satılan bir oyuncunun 15.000'e satılan bütün kartlarını satın almalısınız. Satışta o fiyattan o karttan hiç kalmayacağından ötürü oyuncuya biçeceğiniz yeni değer, oyuncunun mağaza piyasasındaki değeri olacaktır. Fazla abartmadan 5.000 kadar arttırmanız durumunda sonraki satışlarda onun üzerinden devam edecektir. Çok kullanılan ve satılan altın türü kartlarda bu yöntemi uygulamanız oldukça güç olsa da genellikle aranan bronz ve parlak gümüş kartlarda bu yöntem işe yarayacaktır.

FUT Draft modunu oynayın

FUT Draft modu size oldukça yüksek coins kar etmenizi sağlayabilir ancak bir o kadar da coins zararına yol açabilir. Bu yüzden bu yöntemi denemeden önce oyun içi becerinizden emin olmanız gerekiyor. Giriş için gereken 15.000 coins ödemenizi yaptıktan sonra 4 adet karşılaşma yapacaksınız. Bir sonraki karşılaşmaya geçmek için o anki aşamadaki rakibinizi yenmeniz gerekiyor. Yenilirseniz de üzülmeyin, ilk turda yenilseniz dahi FUT Draft size bazı ödül ve paketler veriyor fakat bunlardan çıkacak öğelerin 15.000 giriş ücretinizi karşılaması mümkün değil. Eğer 4 karşılaşmanın tamamını kazanırsanız, gelecek ödüllerdeki paketlerden giriş ücretinizin çok daha katlarını kazanabilirsiniz. Hem şansa hem de becerinize dayalı bu yöntem Ultimate Team'de coins kasmak için kullanılan en popüler yöntemlerden birisi.

Haftanın takımına giren kartları satın alın

Ultimate Team'de her hafta, haftanın takımı rotasyonu bulunuyor. O hafta iyi oynayan oyuncuların özel siyah kartları paketlerdeki yerini alıyor. Yapmanız gereken ise haftanın takımı kartlarının açıklanacağı zamanı EA Sports sayfalarından takip etmeniz ve açıklanır açıklanmaz paketlere yatırım yapmalısınız. Hızlı bir şekilde paketlerin içerisinden o haftanın yeni açıklanmış siyah kartlarından birisini çıkarır iseniz, o kartın mağazadaki piyasa değerini siz belirlersiniz. Ayrıca bir diğer yol ise o kartı bir süre elinizde saklamak. Yeni haftalar geldikçe zamanla eski haftaların siyah kartları piyasadan çekilecektir. O zaman elinizdeki kartın değeri fazlasıyla artacaktır. Piyasayı sıkı takip ederek en doğru yolu siz belirleyeceksiniz.

Kadro kurma görevlerini yapın

FIFA 17 ile birlikte gelen Ultimate Team'in yeni özelliklerinden birisi de kadro kurma görevleri. Bu kadro kurma görevleri coins elde etmeniz açısından yardımcı olacak yollardan birisi. Bu görevlerde mevcut oyuncularınızı, kurduğunuz kadro ile takas ediyor ve FUT tarafından coins, yeni oyuncular, özel paketler gibi öğeler elde ediyorsunuz. Bu görevlerde verilen şeyler değişiklik gösterebiliyor. Örneğin kimi zaman takas edilemeyen oyuncular veriyor, kimi zaman kiralık, kimi zaman ise yüklü miktarda coins verebiliyor.

FUT Champions modunu oynayın

FIFA 17 ile birlikte Ultimate Team'in yeni özelliklerinden bir diğeri ise FUT Champions modu. Bu modda bir turnuvaya giriş yapıyorsunuz. Belirli koşulları gerçekleştirdiğiniz takdirde giriş yapabileceğiniz turnuvada 4 maç yapmanız gerekiyor. 4 maç sonunda turnuvanın şampiyonu olduğunuz takdirde, coinler sizi bekliyor olacak. Ticarete bağlı kalmadan, sadece maç yaparak coins kazanmanın en kolay yollarından birisi FUT Champions'u, oyun içi becerilerinize güveniyorsanız deneyebilirsiniz.

FIFA'da Coins kasmanın yolları şimdilik bu kadar. Yöntemlerden de göreceğiniz üzere her yıl yeni seçenekler EA tarafından oyuna ekleniyor. Önümüzdeki yılla birlikte farklı yöntemler keşfedildiği takdirde rehberi güncelleyeceğiz. İyi oyunlar!