FarmVille için Yolun sonu Geldi

FarmVille için Yolun sonu Geldi

Yıllar yıllar önce 2009'da yayınlanan bir Facebook oyunu olarak değerlendirilen FarmVille, bir dönemin furyası, trendlerini oluşturdu.

Facebook hesabı olmayıp sadece oyun için Facebook hesabı açan binlerce kişi oldu. Bir çiftlik simülasyon oyunu olan yapımın, yıllarca süre gelen başarısı son zamanlarda pek eski günlerini bulamadı ama hala oynayan bir kitle var.

İlginizi Çekebilir: No Man’s Sky Origins Güncellemesi Neler Getirdi?

FarmVille için Destek Bu Yıl Bitiyor

Hala ufak bir kitle var ve oyuna ilgi gösteriyor ama geliştirici Zynga bu kitle için de kötü bir haber verdi. Geliştirici tarafından yapılan paylaşımla beraber oyunun bu yıl sona ereceği söylendi.

Aslında oyunun sona ermesinin nedeni ne popülerliğinin düşmesi ne de Facebook'un farklı bir planının olması. Yıllar sonra oyunun desteğinin kesilmesinin nedeni tamamen Adobe Flash desteği.

Artık web tarayıcıları Flash desteğine son veriyor. Yeterli güvenlik önlemi olmadığı ve eski bir sistem olarak kaldığı için bir bir desteği kesilen, Flash Player oyunları da vuracak. Adobe Flash Player desteğinin kesilmesinden sonra, Facebook üzerinde sadece FarmVille değil tüm Flash Player tabanlı olan oyunlar kaldırılacak.

FarmVille

Oyun tamamen son bulacak ve resmi olarak da bu konuda bir açıklama yapıldı. Bunun için verilen tarih 2020 sonu olarak gösterildi. Serinin hayranlarını üzen açıklamanın ardından bir de iyi haber verildi. Yıllardır süre gelen sosyal medya oyunu kaldırılacak ama oyunun yeni bir versiyonu mobil dünyaya gelecek.

Mobil dünya için yayınlanacak olan özel versiyonla beraber bir nevi FarmVille yeni dünyaya ayak uyduracak ve mobil oyun kategorisinde yoluna devam edecek. Mobil oyunun Android ve iOS için ortak olarak yayınlanması beklenmekte. Fakat çıkış tarihi konusunda ne zaman yayın yapılacağı hakkında bilgi yok.