Far Cry Primal Büyük Bir Haritada Geçecek!

Far Cry Primal Büyük Bir Haritada Geçecek!

Gerek Far Cry 3 olsun, gerekse de Far Cry 4,bize bir oyun için yüksek büyüklükte haritalar sunmuşlardı. Far Cry Primal'da büyük bir haritada geçeceğe benziyor.

Ubisoft yazılım ekibi tarafından geliştirilmeye devam edilen Far Cry Serisi, oyun severler tarafından oldukça sevilen bir aksiyon-macera oyun serisi.

Bundan önceki serilerde; 2004'de çıkan Far Cry 1, 2005'de çıkan Far Cry Instincts, 2006'da çıkan Far Cry Instincts: Evolution, 2006'da çıkan Far Cry Instincts: Predator, yine 2006 yılında çıkan Far Cry Vengeance, 2007'de çıkan Paradise Lost, 2008'de çıkan Far Cry 2 ve 2013 yılında çıkan Far Cry 3 oyunları, Far Cry serisinin tüm serilerinin sevildiği, yazılım firmasının hemen her sene yeni bir oyun serisi çıkarmasından bariz bir şekilde belli oluyor.

Far Cry Primal oyununun hikayesini inceleyecek olursak;

Far Cry Primal’ı, M.Ö 10.000 yıllarında oynuyoruz.

Oyunda "Takkar" adında bir kişiyi kontrol ediyoruz. Bu kişi, kabilenin sağ kalan tek savaşçısı rolünde oluyor. Takkar’ın beraber hareket etmek zorunda olduğu, bir insan topluluğu var. Grup üyeleriyle beraber Oros adı verilen vahşi topraklar da, yaşam mücadelesi vermek zorundalar. Ubisoft yöneticilerinden Jean-Christophe Guyot, “Far Cry sizi insanlığın bilinen ilk bölgelerine götürecek, vahşi ve kanunların olmadığı bir doğa. Zamanın insanları, sahip oldukları toprakların efendisi olmak zorundalar. Besin zincirinde tırmanışa geçtiler ve arazide söz sahibi olmaya başladılar. Aynı zamanda doğa ve diğer insanlarla da mücadele etmeleri gerekiyordu” diyerek kısa bir açıklama da bulundu.

Bunun yanı sıra Ubisoft yazılım ekibinin stüdyolarından birisi gösterildi ve burada yapılan çalışmaları ve ekip elemanlarının açıklamaları yapıldı. Genel olarak oyun dünyası büyük bir gelişmenin yanı sıra, yeni teknolojilere ve yeni oyun hikayelerinde de oldukça büyük bir şekilde hazırlanıyor. Açıklamaya göre, Mevsim şartları olduğu gibi yansıtılacak ve gece-gündüz döngüsü olacak. O zamanın hayvanlarıyla ve rakip avcılarla amansız bir mücadeleye girmek zorunda kalacağız. Bitki örtüsünü kullanarak avlarımıza yaklaşmalıyız, yani bize avantaj sağlaması gereken unsurları keşfedip, ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Burada oyuncuya da, oyun içerisinde büyük görevler düşüyor.

Far Cry Primal'ın tanıtım videosunu izleyebilirsiniz;