Epic Games, Müslüman oyuncudan özür diledi

Epic Games, Müslüman oyuncudan özür diledi

Beta kayıtları başlayan Paragon için beta kaydı oluşturmaya çalışan Müslüman oyuncu, kayıt olurken banlandı, ancak sebebi başkaydı.

MOBA türünde çıkış yapacak olan Epic Games'in yeni oyunu Paragon'un beta kayıtları geçtiğimiz günlerde başladı.Bir çok oyuncu gibi Muhammad Zahir Kahn ismindeki müslüman oyuncuda oyunun betasına katılmak istedi. Bu nun için oyunun resmi sitesi üzerinden kayıt formu dolduran oyuncu hemen banlandı. isim bölümüne "Muhammad", soy isim bölüme ise "Khan" yazarak başvuruda bulunan oyuncu, ilk olarak sitede teknik bir sorun yaşandığını ve bu yüzden hata aldığını zan etti ve tekrar üye olmayı denedi, ancak tüm denemelerine rağmen üye olamadı.

Muhammad'in tekrar üye olmamasının sebebi ise tekrar üye olmaya çalışması sırasında karşısına gelen hata mesajı ile belli oldu. Mesaja göre "Muhammad Khan" isminin özellikle engellendiği otaya çıktı. Bunun üzerine oyunu sosyal medya ağı Twitter üzerinden bir tweet atarak durumu dile getirdi. Attığı tweetde "Benim adım Khan ve ben terörist değilim." cümlesini kullanan Muhammad kısa sürede Epic Games'in dikkatini çekmeyi başardı.

Epic Games'in olaydan haberdar olması ile birlikte bu ismin neden yasakalndığıda ortaya çıktı. Paragon'un beta başvuru sitesinde kullanılan "Specially Designated Nationals" ismindeki filtre yüzünden bu kelime yasaklı görünüyormuş. Olayla ilgili olarak ise Epic Games'in kurucusu Tim Sweeney oyuncuya Twitter üzerinden cevap yazarak özür diledi ve sorunu gidereceklerini belirtti. Sweeney cevabında bu filtrenin kötü bir filtre kodu olduğunu belirtti. Oyuncu ise gecen cevap karşısında memnuniyetini dile getirdi ve diğer firmalara Tim Sweeney'i örnek almaları gerektiğini söyledi. Sıkıtının tatlıya bağlanmasına bizde çok sevindik.