En İyi ve En Kötü 3 Film-Oyun Uyarlaması

En İyi ve En Kötü 3 Film-Oyun Uyarlaması

Son yıllarda hayata geçirilmeye başlanan, sinemadan oyun dünyasına senaryo uyarlama konsepti yapımcılar için her iki açıdan da başarılı ve kazanç sağlayan bir yöntem. Son zamanlarda karşımıza çıkan bu uyarlamalardan bazıları çok iyiyken bazıları da korkunç derecede kötü oldu. Bu yazımızda sizler için en iyi ve en kötü 3 film-oyun uyarlamasını seçtik.

En İyiler

3) Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie

Uzun isminin sizi bu iyi tasarlanmış baş yapıttan korkutmasına izin vermeyin. 2005 yapımı olan filmi baz alan oyunda, oyuncular Kafatası Adası’nda hayatta kalmak için Jack Dricoll ya da Kong olarak mücadele verebiliyor.

Driscoll olarak, her köşeden çıkmaya hazır tehlikelerle ve zorlu koşullarla karşı karşıyasınız.

Kong olarak, eviniz olarak gördüğünüz ormanın kralı olmak ve öyle kalmak için mücadele veriyorsunuz.

2) Golden Eye 007, 1997 (Nintendo 64)

Günümüz oyun dünyasında düşmanın yaralandığı yerlere göre verdiği tepkiler gibi birçok yeniliğin yanı sıra bölünmüş ekranlı oyun oynanışının da en iyi örneklerinden birini kazandıran bu oyun, bugün bile birçok yeniliğin temeli sayılıyor.

Serinin kazandığı hayranlar bugün bile oyunu ne kadar çok sevdiklerini dile getiriyor. Yakışıklı ve ölümcül karakter James Bond ile birlikte, tekli oyuncu deneyimini ve detaylı çevresel faktörlerin tadını çıkartabileceğiniz oyunda susturuculu silahınızı ya da dürbünlü tüfeğinizi mükemmel bir atış için dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Oyunun çoklu oyuncu modunda ise kendinize has tarzınızlar farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Oyun, 2010 yılında son James Bond olan Daniel Craig tarafından tekrar hayat buldu ve Nintendo Wii için yenilendi. Nintendo Wii’de yakaladığı başarının ardından oyun, 2011 yılında bir kez daha PS3 ve Xbox 360 için tekrar düzenlendi.

1) Spiderman 2, 2004 (Game Cube, Mac, PC, PS2, Xbox)

Eğer yaptığınız Spider-Man oyununda, orijinaline özgün hareket ve sonuçlar yoksa kötü bir Spider-Man oyunu yapmışsınız demektir. Bu özellikler Spider-Man 2’yi unutulmaz kılan unsurlardan sadece bazıları. Oyuncuların, Manhattan’ın ufkuna doğru yaptıkları çeşitli hareketler yapabilen kahramanımız sayesinde, gerçek adrenalini damarlarında hissettiler.

Ana ve yan görevler, oyuncuları sayısız saatler boyunca ekran başına kitledi. Oyunculara sunulan açık dünya New York imkanı, oyuncuların, süper kahramanımız Spidey’in nasıl davranmasını istiyorlarsa öyle davranıp hareket etmesini sağladı.

En Kötüler

3) Transformers: The Game, 2007 (PC, PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

Oyunun, en kötüler arasında yer almasının başlıca sebeplerinden biri, oyunun sahip olduğu kötü sürüş mekaniği. Oyunun seviyeleri bile size karşı çalışıyorlarmış gibi görünüyor.

Oyunun hikaye döngüsü ise tam bir kısırlıktan ibaret. Oyun içindeyken sürekli olarak bir yere gitmek, kötülerin icabına bakmak, yeni bir yere gitmek ve tekrar kötülerin icabına bakmakla görevlendiriliyorsunuz.

Son dönemlerde başarısız sinema filmlerine de imza atan Transformers serisinin yapımcılarının bazı şeyleri ciddi olarak değerlendirip gözden geçirmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

2) Aliens: Colonial Marines, 2013 (PC, PS3, Xbox 360)

Oyunun vaat ettiği ve bizlere sunduğu şeyler arasında dağlar kadar fark olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyunda yer alan zayıf grafik ögeleri, sayısız bug ve zar zor çalışan kooperatif mod, oyunu tamamıyla berbat ve oynanılmaması gerekenler kategorisine yerleştiriyor.

Oyunun sahip olduğu dengesiz yapı da oyuncuların oyundan keyif alamamasının en temel nedenlerinden biri.

Bu enkazın arkasındaki ekip ise Gearbox’un Borderlands, Half-Life, Brothers in Arms ve Duke Nukem serilerini geliştiren ekiple aynı. Bu hayal kırıklığının ardından stüdyo, 2013 yılında bütün ekibi ve kaynağı Aliens projesinden geri çekti.

1) Rambo: The Video Game, 2014 (PC, PS3, Xbox 360)

Rambo: The Video Game, fantastik derecede güzel bir oyun olabilirdi. Oyunun sahip olabileceği mükemmel prodüksiyon ve özellikler, son derece özensiz tasarım yüzünden tam manasıyla çöpe atıldı.

2014 yılındaki grafik özelliklerle bile John Rambo’yu berbat gösterebildiler. Oyunun oynanışı, zayıf ateş etme mekaniği bile yarım yamalak bir tecrübe sunuyordu. Oyuna benzer olarak gösterilebilecek olan Far Cry 4’ün sahip olduğu özelliklere ve benzer hayatta kalma taktikleri ile benzer gerilla tarzı bir savaşa baktığımız zaman bu kadar imkanın arasında Rambo’yu bu kadar kötü yapabilmek büyük bir yetenek istiyor doğrusu.