SON DAKİKA! Evde bakım SED yaşlı ve engelli aylıkları değişti: Ödemeler bu tarihten itibaren yatırılacak

SON DAKİKA! Evde bakım SED yaşlı ve engelli aylıkları değişti: Ödemeler bu tarihten itibaren yatırılacak

Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından evde bakım, SED, yaşlı ve engelli aylıkları da yeniden güncellendi. Peki, güncel maaşlar ne kadar oldu ve ne zaman hesaplara geçecek? İşte tüm detaylar…

Türkiye İstatistik Kurumu'nun şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri ile memurların maaşları için hesaplamalar yapılıyor.

Şubat ayı enflasyonunun yüzde 4,53 olarak açıklanmasıyla birlikte, çalışanlar ve emekliler, maaşlarının artışını bekliyor. İki aylık enflasyon oranı üzerinden yapılan hesaplamalar, maaş alanlar tarafından dikkatle takip ediliyor.

Ancak, emekli ve memur maaşlarının kesin tablosu, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından netlik kazanacak.

Bu süreçte, Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verileriyle ilgili açıklamaları beklenirken, sosyal yardım ödemeleri de iki aylık enflasyon farkı dikkate alınarak hesaplanacak.

SOSYAL YARDIM TEMMUZ 2024 ZAMMI

2024'ün ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı enflasyon rakamlarını kamuoyuyla paylaşarak milyonlarca memurun ve emeklinin maaş zammını belirlemişti.

Memur maaş zamlarının duyurulmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, destek ödemelerinin memur maaşlarıyla paralel şekilde yaklaşık yüzde 50 oranında artırıldığını açıklamıştı. Bu artışla birlikte, sosyal yardımların da yüzde 50'ye yakın oranda arttığı belirtilmişti. Şimdi gözler, temmuz ayındaki zamlara çevrildi.

Temmuzun ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak ve altı aylık enflasyon verilerine göre memur maaşlarındaki artışlar netlik kazanacak.

Memur maaşlarındaki artışa paralel olarak, sosyal yardım ödemelerinde de artış bekleniyor. Memur maaş zammı enflasyon verilerine bağlı olarak belirlendiği için iki aylık enflasyon farkı yüzde 11,53 olarak hesaplanmıştı.

Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yükselmesi bekleniyor.

ZAMLI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ 2024

2024 yılının ortasına yaklaşırken, sosyal yardım ödemelerine yapılacak olan zam oranları ile birlikte, ocak ayında belirlenen memur maaş katsayısına göre zamanlanan destek ödemelerinin mart ayında hesaplara yatırılacağı da merak konusu olmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı genellikle destek ödemelerini ayın ortalarında hesaplara aktarıyor. Bu nedenle, sosyal yardım ödemelerinin 15 Mart civarında hesaplara yatırılması ve bakanlığın bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.