3,000 BİN TL Kurban Bayramı İkramiyesi Ödemeler Ne Zaman Liste Değişti Mi!

3,000 BİN TL Kurban Bayramı İkramiyesi Ödemeler Ne Zaman Liste Değişti Mi!

Kurban bayramı İkramiye ödemeleri ne zaman yatacak Listede Kimler var Sosyal yardım alanlara müjde geldi mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesini 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltmişti. İlk zamlı ödemeler Ramazan Bayramı’nda yapıldı. Ancak şimdi kurban bayramında, zamlı bayram ikramiyesinden kimler yararlanacak? İşte liste ve hangi tarihte paralar yatacak detaylar:

Kimler 3 Bin TL İkramiye Alacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı alanlar ve sürekli iş göremezlik geliri ile ölüm geliri alanlar.

Şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar.

Bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Aile destek sosyal yardım alanlar ve engelli vatandaşlar için ikramiye ödemesi yapılıp yapılmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yok. Ancak bayram öncesi yapılan açıklamaları takip ederek liste değişiklikleri hakkında sizi bilgilendireceğiz.

Bayram ikramiyeli bayramdan 1 hafta önceden hesaplara yatırılmaktadır Resmi açıklama yapıldığında sitemizden sizlere duyuracağız.

İki Bayramda Toplam 90 Milyar Lira:

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı alan kişi sayısı dosya bazında 15,1 milyon kişiye ulaşıyor.

Bu yıl iki bayramda toplam 45 milyar liradan yaklaşık 90 milyar liralık emekli ikramiyesi ödenecek.

Dosya başına 3 bin lira ikramiye düşecek.

Özel Durumlar:

Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödeniyor.

Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1500 lira, yüzde 25’i bağlanmış olan kızına ise 750 lira ikramiye ödenecek.

Herhangi bir işte çalışmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayanlar eşinin aylığının yüzde 75’ini almakta olduklarından, 2000 lira ikramiye verilecek.

İş Kazası ve Meslek Hastalığı Durumunda:

Sürekli iş göremezlik geliri alanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödeniyor.

Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750 lira, yüzde 45 olanlara 1350 lira ikramiye ödenecek.