Meteoroloji sabah saatlerinde 81 ili tek tek uyardı! Sağanak, fırtına, sel ve su baskını... Hazır olun

Meteoroloji sabah saatlerinde 81 ili tek tek uyardı! Sağanak, fırtına, sel ve su baskını... Hazır olun

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa ve diğer 81 il için aniden etkili olacak şiddetli hava durumu bekleniyor. Halkın ani hava değişikliklerine karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz'in Sinop ve Çorum dışındaki bölgeleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağışlı bir hava öngörülmektedir.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceği belirtilmektedir. Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışların görülmesi beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığının İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette rüzgar esmesi bekleniyor. Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğundan tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde yağmur ve sağanak yağışlar öngörülüyor. Özellikle Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

AKDENİZ

Öğle saatlerinde Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin güney ve batı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sinop dışındaki bölgelerde yağmurlu hava hakim olacak. İç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Çorum dışındaki bölgelerde yağmurlu hava etkili olacak. İç kesimlerde ve yükseklerde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı olabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzey ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülebilir. Buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesi, özellikle kuzey ve doğu kesimlerde dikkat edilmesi gereken durumlar arasında.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin doğusunda yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir.