Kaymakamlık Yardımı! 800 – 900 TL Ödeniyor!

Kaymakamlık Yardımı! 800 – 900 TL Ödeniyor!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için destek sunan kurumlardan bir tanesi de kaymakamlıklardır. Kurum bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere destekler sunuluyor.

Sosyal devlet anlayışı kapsamında devletin vatandaşlara yönelik yardımları devam ediyor. Farklı kurumlar tarafından farklı kesimlere destekler veriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek sunun kurumların başında kaymakamlık çatısı altındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları geliyor. Bu yardımlarla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olunmak isteniyor. Kaymakamlık tarafından birçok kalemde destekler sunulmaktadır, gerekli şartları yerine getirenler bu desteklerden yararlanabilmektedir.

19.jpg

Kaymakamlık Tarafından Sunulan Yardımlar Nelerdir?

Çalışamayacak durumda olan, ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için kaymakamlık tarafından sunulan sosyal yardımlar şu şekilde:

*Nakit Para Yardımı: Gerekli şartları yerine getiren vatandaşlara, temel ihtiyaçlarını giderebilmeleri için sunulan nakit para yardımıdır.

*Erzak Yardımı: Gerekli şartları yerine getiren ailelere sunulan, yiyecek ve içecek yardımıdır.

*Çocuk Yardımı: Henüz okul çağına gelmemiş çocuklara sunulan yardımdır. Çocukların mama, bez gibi temel gereksinimleri karşılanmaktadır.

*Kira Yardımı: Oturdukları evin kirasını ödeyemeyen ailelere verilen yardımdır.

*Giyecek ve Yakacak Yardımı: Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere giyecek ve yakacak konusunda da yardım sağlanmaktadır.

*Eğitim Yardımları: Okul çağında çocuğu bulunan ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının eğitim giderlerinin karşılanması için sunulan yardımdır.

*Proje Destek Yardımları: 18 – 60 yaş arasında işsiz vatandaşlara yönelik yardım paketidir.

*Özürlü İhtiyaç Yardımı: Temel ihtiyaçlarını karşılamayan engelli vatandaşlara yönelik bir destek paketidir.

*Yaşlılık Yardımı: 65 yaş ve üzerinde, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara yönelik yardım paketidir.

*Sağlık Yardımı: Sağlık problemleri bulunan vatandaşlara yönelik destek paketidir.

17.jpg

Sosyal Yardımlara Kimler Başvuru Yapabilir?

Kaymakamlık tarafından sunulan desteklere; dar gelirli vatandaşlar, yetim kalmış çocuklar, dul kalmış kimseler, geçim sorunu yaşayanlar, yoksullar, sağlık problemi bulunanlar başvuru yapabiliyor.

Bu noktada herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan ve sigortalı bir işte çalışmayanlar, mal zenginliği bulunmayanlar, ekonomik olarak geçinmekte zorluk çeken kimseler, kaymakamlık tarafından sunulan destek paketlerinden yararlanma hakkına sahip olabiliyorlar.