En Az 12 Ay Ödeniyor! 1.556 TL Destek Veriliyor!

En Az 12 Ay Ödeniyor! 1.556 TL Destek Veriliyor!

12 ay boyunca kesintisiz ödeme yapılıyor. İşçileri ve işverenleri yakından ilgilendiriyor. 1.556 TL destek veriliyor.

Devlet tarafından her kesime yönelik destekler sunuluyor. Yüz binlerce kişiye güzel haber verildi. 12 ay boyunca 1.556 TL destek sağlanacak. İlave istihdam sağlayana müjdeli haber, 12 ay boyunca sigorta primi ve vergiler devlet tarafından karşılanıyor. 1.341 TL tutarındaki sigorta primi desteği vergilerle birlikte 1.556 TL’ye yükseliyor ve istihdam sağlayanlar için bu tutarı devlet karşılıyor.

10.jpg

Genç İstihdam Hedefi

Kısıtlamalar sonrasında daralan ekonominin canlandırılması için önemli adımlar atıldı. Piyasanın yeniden ayağa kalkabilmesi için işletme sahiplerine faizsiz krediler ve finansman destekleri sunulmuştu. Yeni dönemde ilave istihdam sağlayan firmalara yönelik destek paketleri bulunuyor. Bu firmalar düşük finansman maliyetiyle kredi kullanabilecek. Türkiye’de genç istihdamı artırmak için düğmeye basıldı. Eylül ayıyla birlikte yeni bir dönem başlıyor. ‘Genç İstihdam Ulusal Strateji Belgesi’ yeni dönemde ulaşılabilir olacak.

Yeni dönemde mesleki eğitim merkezlerini daha cazip hale getirecek çalışmalar yapılacak ayrıca kalfalık dönemi ücretleri de iyileştirilecek. İşverenlerin üzerindeki maddi yükün azalması için devlet bu noktada devreye giriyor ve eğitim gören öğrencinin ücretini karşılıyor.

KGF’den İstihdama Destek

Kredi Garanti Fonu da yeni bir yapılanma sürecine girecek. Fon, yeni dönemde üretimi ucuz kredilerle destekleyecek.

Teknolojiyle birlikte yeni meslek dalları da ortaya çıkıyor. Bu mesleklerde çalışacak nitelikli iş gücünün sağlanması için gerekli destek yıl sonuna kadar devreye alınacak.

Meslek Eğitim Sayısı Artıyor

İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, desteklerle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. İŞKUR olarak koronavirüs salgını döneminde nakdi ücret, işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği kapsamında toplamda 57 milyar liralık destek sağladıklarını ifade etti.

Aktürk, İŞKUR’un hizmet sunma, kurs ve programlara yönelik faaliyetlerinin devam ettiğini, temmuz ayı sonuyla birlikte 277 bin vatandaşın iş başı eğitim kurslarından faydalandığını söyledi.

11.jpg

Aktürk, salgından dolayı ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalan vatandaşlara 14 milyar liralık destek sağladıklarını, aynı zamanda işsizlik sigortası uygulamasının da devam ettiğini söyledi. Bu süreçte 1.2 milyon kişiye 6.5 milyar liralık destek verdiklerini belirtti. İŞKUR’un tüm imkanları ile vatandaşların yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini dile getirdi.