Katılım Bankaları Birleşti Tek Seferlik 0.69 Faizli Kredi Verecekler

Katılım Bankaları Birleşti Tek Seferlik 0.69 Faizli Kredi Verecekler

Ülkemizde faizsiz bankacılık adı altında hizmet vermekte olan bankalar bulunuyor. Genelde bu bankalar üzerinden ev almak isteyen, araba almak isteyen ve bu gibi yatırımlarda bulunmak isteyen vatandaşlar müracaat edip destek alabiliyorlar.

Oldukça önemli bir kitleye hizmet vermekte olan bu bankalar normal şartlar altında nakit para vermemektedir. Faizli bir şekilde kredi verilmesine karşı olan bu bankalar normal şartlar altında dini hassasiyetleri olan vatandaşlara hizmet vermektedir. Son zamanlarda bankanın müşterileri ekonomik sıkıntı yaşadıklarını ve bu noktada birçok bankada faizsiz kredi verdiğini veya düşük faiz oranı ile kredi verildiğini fakat bankaların bu noktada herhangi bir desteğin bulunmadığını söylemeleri üzerine 3 banka birleşerek önemini bir kredi verecekler.

2636746-810x458.jpg

3 banka birleşti

Albaraka Bankası, Kuveyt Türk ve Türkiye Finans Bankası arasında yapılmış olan anlaşma neticesinde nakit kredi verilmesine karar verildi. Bankalar normal şartlar altında nakit para vermeyen sadece finansman desteği sağlayan bankalar. Fakat bankalar bu sefer tek seferliğine 0.69 faiz oranıyla 50.000 TL'ye kadar mı şeylerini nakit hizmet verecekler. Tek seferlik olarak verilecek olan bu kredinin akabinde daha sonrasında bu şekilde bir kredi verilmeyecek. Tek seferlik olarak verilecek olan kredi ile birlikte vatandaşların nakil ihtiyacı çözülecek. Böylelikle katılım bankaları tarihinde bir ilk gerçekleşecek.

36 ay taksit

Sunulacak bu önemli krediye 36 ay vade sunacak olan bankalar böylelikle ihtiyaç kredisi noktasındaki en önemli krediyi en uzun vade ile verecek. Aynı zamanda bu krediyi isteyen vatandaşlar bu krediyi 3 ay ertelemeli olarak ödeyebilir. 36 aylık bir kredi içerisinde ödeme yapılmasını istemeyen aylarda 3 aylık erteleme imkanından faydalanmak mümkün. Ödeme imkanından parça parça değil tek seferde faydalanmak mümkün olacak. Yani vatandaşlar bir ay ödeme yapmayıp daha sonradan ödemede devam etmesi ve daha sonradan bir ay daha ödeme yapmaması gibi bir seçenek değil. Toplu bir şekilde 3 ayın ertelenmesi gibi bir durum söz konusu olacak. Erteleme yapılan aylarda da gene günlük faiz uygulanacak.

issizlik-maasi-tazminat-yillik-izin-flas-deta-5080630.jpg

Faiz değil katılım ücret

Katılım bankaları faizsiz bir şekilde çalışmakta olan bankalar olması sebebiyle müşterilerin bu geleneği nasıl bozacağı ve bu kredinin nasıl bu şekilde verileceği ile ilgili oldukça fazla soru soruyor. Banka yapmış olduğu sözleşme içerisinde bu kredi için faiz uygulanmadığı, kredinin katılım ücreti ile birlikte vatandaşlara sunulduğunu böylelikle bu sorunu ortadan kaldırılacağı bilgisi verilmektedir. Ekonomik olarak sıkıntı yaşamakta olan vatandaşların böylelikle bu sorundan ve bu sıkıntıdan 3 bankanın birleşmesi ile kurtulmaları planlanıyor.

Kredi kartı koşulları

Verilecek olan kredi de bir takım şart ve koşullar bulunuyor. Şart ve koşullar çerçevesinde vatandaşlar kredilerin temin edebilecek. Bankaların Katılım Bankası olması herhangi bir şekilde şart ve koşulda olmayacak anlamına gelmez. Diğer bankaların vermiş olduğu krediler de olduğu gibi katılım bankalarının da vermiş olduğu kredi de bir takım şartlar aranacak.

Böylelikle krediye başvuru yapan herkesi değil belirli kişilere kredi alabilecek. Kredi başvuru şartları arasında aramakta olan ilk şart Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Ülkemizde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan vatandaşlar bu krediyi alamayacak.

paralar-45-dakikada-ptt-hesaplarina-yatiriliyor-2-5112273.jpg

İkinci bir seçenek olarak krediye 18 yaş ve üzeri talep edebilecek. 18 yaşının altında olan vatandaşların bu krediye alması mümkün değil. Sigortalı olarak çalışma şartı da bu kredide aranmakta. Bu şartları bulunan vatandaşların ayrıca kredi sicil notlarının temiz olması halinde krediye başvuru yapabilecekler. Şartlar uygun görülen vatandaşlar arasında 50.000 TL'lik krediyi alabilecek ve bu noktada uygun görülecek vatandaşlara kısa mesaj gönderilecek.