En Düşük Faizle Konut Kredisi Veren Bankalar!

En Düşük Faizle Konut Kredisi Veren Bankalar!

Yatırım veya oturma amaçlı konut satın alacak olanlara güzel haber kamu bankalarından geldi. 3 kamu bankası, kasım ayında düşük faiz oranları üzerinden konut kredisi desteği sağlıyor. İşte en düşük faizle konut kredisi veren bankalar…

Ev satın almak isteyen ancak bütçesi yetmeyen vatandaşlara 3 kamu bankasından müjdeli haber geldi. Merkez Bankasının düzenlemelerinin ardından kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını güncellediler. Güncelleme ile birlikte faiz oranları düştü ve ev alacak için fırsat doğmuş oldu. Konut kredileri 120 ay vadeli olarak sunuluyor ve düşük peşinatlarla yüksek miktarlarda kredi kullanılabiliyor. İşte bankaların konut kredisi faiz oranları…

afhsdhsdfhsdfhds.jpg

Kamu Bankaları Ön Planda

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, özel bankalara nazaran daha düşük faiz oranları üzerinden konut kredisi desteği sağlıyor. Son güncelleme ile birlikte faiz oranı yüzde 1.29 seviyesine çekildi. Konut kredisinde vade süresi 120 ay.

Konut kredisinden yararlanabilmek için satın alınacak konutun yüzde 10’luk bölümünün peşinat olarak verilmesi gerekiyor. Böylece evin değerinin yüzde 90’ı kadar kredi kullanılabiliyor. Bu kapsamda değeri 325 bin TL olan ev için 25 bin TL, peşinat verilerek 300 bin TL kredi kullanılabilmektedir.

Kamu bankalarından yüzde 1.29 faiz oranı ile 300 bin TL konut kredisi kullanılması durumunda ödeme planı şu şekilde olacaktır.

Kredinin aylık taksit tutarı 4.929 TL, geri ödenmesi gereken toplam tutar ise 591.433 TL olacaktır. Ödeme süresi 120 ay olarak belirlenmiştir.

Katılım Bankaları

Vakıf Katılım Bankası, yüzde 1.37 faiz oranı ile katılım bankaları arasında en uygun faiz oranına sahip. 325 bin TL değeri olan bir daire için yüzde 10 oranında peşinat verilecek 300 bin TL kredi kullanıldığında geri ödeme planı şu şekilde olacaktır.

Kredinin aylık taksit tutarı 5.108 TL, geri ödenmesi gereken toplam tutar 612.955 TL olacaktır.

Özel Bankalardan Konut Kredisi

Türkiye’de hizmet veren pek çok özel banka bulunuyor. Bu bankalar arasında Akbank ve İş Bankası, diğer bankalara nazaran daha uygun faiz oranı üzerinden kredi desteği sağlıyor. Akbank’ta faiz oranı yüzde 1.38, İş Bankası’nda bu oran yüzde 1.44 düzeyinde.

sdfhsdfhsdhdsfh.jpg

300 bin TL’lik kredi Akbank’ta yüzde 1.38 faiz oranı ile kullanıldığında, aylık taksit tutarı 5.131 TL, geri ödenmesi gereken toplam tutar ise 615.670 TL olacaktır.

İş Bankası’ndan kullanılması halinde ise aylık taksit tutarı 5.267, geri ödenecek toplam tutar 632.073 TL olacaktır.