Emekliye seyyanen zam geliyor diyerek net rakam verdi! Emekli maaşına seyyanen zam yapılacak mı?

Emekliye seyyanen zam geliyor diyerek net rakam verdi! Emekli maaşına seyyanen zam yapılacak mı?

Emekli maaşlarındaki zam tartışması devam ederken SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilere seçim öncesi seyyanen zam geliyor diyerek net rakam verdi. İşte detaylar…

Son dönemde emekli maaşlarına yönelik gelişmeler, halkın ilgisini çekmeye devam ediyor. Ocak ayında, en düşük emekli maaşı önceki döneme göre yüzde 49,25 oranında artırılarak 10 bin TL'ye yükseltilmişti. Ancak şimdi gözler, emekli maaşlarına gelecek olan yeni bir zam üzerinde.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının hala yeterli seviyede olmadığını ifade ederek, daha fazla çalışma ve gelir artışıyla emeklilere hak ettikleri kazancı sağlayacaklarını belirtti.

AKP'DEN YENİ DÜZENLEME SÖZÜ

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli maaşlarına ve genel olarak çalışanların alım gücüne yönelik yeni düzenlemelerin kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Meclis'in, bu konudaki çalışmalara nisan ayının ortalarında başlayacağını ve haziran-temmuz döneminde iyileştirici adımların atılacağını açıkladı. Bu açıklama, asgari ücrete de ara zam yapılacağı beklentilerini artırdı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜKSELDİ

Hatırlanacağı üzere, en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseltilmiş ve bu maaşa yüzde 49,25 oranında bir zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları da memur emeklileriyle eşitlenmişti.

İktidara yakın kaynaklardan gelen son kulis bilgilerine göre, seyyanen bir artışın seçim sonrasında gerçekleşmesi bekleniyor.

"31 MART ÖNCESİ KESİN GELECEK"

Ancak SGK Uzmanı Ali Tezel, KRT TV’de katıldığı bir programda emeklilere ek bir zammın seçim öncesi kesinlikle yapılacağını belirtti.

Tezel, “31 Mart'a gelmeden önce emeklilere bir artışın olacağını düşünüyorum. Ancak bu artışın en düşük emeklilere mi yoksa tüm emeklilere mi yapılacağını bilmiyorum.

Ancak 31 Mart'a kadar herkesin bu artıştan faydalanması gerekiyor. Aksi takdirde, ayrımcılık olur çünkü herkesin alım gücü düşmüş durumda. Sokakta, markette fiyatlar sürekli yükseliyor ve hiçbir şekilde durmuyor" şeklinde konuştu.

Mart'tan sonra 4 yıl boyunca seçim olmayacağını hatırlatan Tezel, “2028'e kadar bir daha seçim olmayacak. Seçim olmasa da, bu hükümetin hiçbir şey vermediğini biliyoruz. Bu yüzden, umarım 31 Mart'a kadar bir artış yapılır" dedi.