Emekli Maaş Zammıyla İlgili Yeni Gelişme! Emekliye Ne Kadar Zam Yapılacak ?

Emekli Maaş Zammıyla İlgili Yeni Gelişme! Emekliye Ne Kadar Zam Yapılacak ?

Emeklilerin gözü kulağı maaşlarına gelecek zamda. Peki emekliye ne kadar zаm yapılacak? Emеkli sаndığı, SSK, Bаğ-Kur emekli maaş zаmmıylа ilgili yеni gelişme! Emekli mааşlаrıylа 2 ayrı formül üzеrindе çalışılıyor. İşte dеtaylar. . . Kаynаk: Flaş | 2022 Emekli sаndığı, SSK, Bаğ-Kur emekli maaş zаmmıylа ilgili yeni gеlişmе! Emekliye nе kаdаr zam yapılacak?

Asgari ücretin belli olmasının ardından bu kez gözler emekli maaşı zammına çevrildi. Emeklilerin gözü kulağı maaşlarına gelecek zamda. Asgari ücrete yüzde 50 zam gelmesiyle emekli maaşlarında da önemli bir artış bekleniyor. Emekli maaşlarıyla 2 ayrı formül üzerinde çalışılıyor. Düzenlemeler devam ederken aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaş zamları netleşecek. En düşük emekli maaşının da 1.500’den 2.000 TL’ye çıkarılması üzerinde çalışılıyor.

Asgari ücrete yapılan yüzden 50’lik zammın ardından gözler emekli maaşı zammına çevrildi. SGK ve Bağ-Kur emeklilerine de büyük zam bekleniyor. Yeni maaşlar belirlenirken ek zam gündeme geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklisi şimdiden yüzde 10.46’lık zammı garantiledi.

2022 EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 enflasyon rakamları Ocak ayının 3’ünde açıklanacak. Bu verilerle birlikte memur ve emekli zammı da belirlenmiş olacak

Sabah’tan Zübeyde Yalçın’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimat doğrultusunda asgari ücretten sonra emekli maaşları içinde “fevkalade” bir artış yapılması planlanıyor. Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de emeklilerle ilgili çalışma yapıldığını açıklamıştı.

İKİ AYRI FORMÜL

Üzerinde çalışılan iki ayrı formül bulunuyor. Emekli maaşlarına yıllık bazda asgari ücret ya da yüzde 40’lar düzeyinde bir zam yapılması gündemde.

SGK ve özellikle de Bağ-Kur emeklileri arasında asgari ücretin yarısından az maaş alan bir grup bulunuyor. Üzerinde durulan ilk formül düşük maaş alan emeklilere seyyanen yapılacak zam ile maaşın belli düzeye çekilmesi yönünde. Bunun üzerine ayrıca bir zam gündeme gelebilecek.

YÜZDE 40 CİVARINDA ARTIŞ OLABİLİR

Üzerinde durulan ikinci formül ise emeklilere asgari ücret kadar ya da buna yakın bir zam verilmesi. Bu konudaki alt rakam ise SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık yüzde 40’lar civarında zam olması.

Şu anda üzerinde durulan hesaplamalar SGK ve Bağ-Kur emeklisine enflasyon+yüzde 25 zam şekilde yapılıyor. Bu da yüzde 40’lar civarında artış anlamına geliyor.