Döviz ve Altın Yatırımı Yapanlara Bir Başka Sürpriz! Bunu Duyan Çok Sevinir!

Döviz ve Altın Yatırımı Yapanlara Bir Başka Sürpriz! Bunu Duyan Çok Sevinir!

Ekonomi alanında yaşanan hareketlilik nedeniyle altın ve döviz yatırımcıları yüksek seviyede kar etti.

Döviz ve altın yatırımcıları geride kalan haftada neler yaşadı diye merak ediyorsanız yazımız içeriğini inceleyebilirsiniz. Manşetlerde döviz ve altına yatırım yapanlar haftayı nasıl geçirdiler şeklinde yer alan haber gündemde büyük etki yarattı.

Geçtiğimiz hafta döviz ve altın yatırımcıları haftayı dalgalanmalarla yaşadı. Döviz ve altın yatırımcıların kar ettikleri yönünde iddialar dolaşıyor. İstanbul borsası para piyasaları ve döviz endekslerine göre büyük bir artış yaşandığı söyleniyor. Bu artışlarla beraber yatırımcılar haftayı kar ederek kapatmış oldular. Yüzde 2.25 lik kazanç sağlayan yatırımcıların yeni haftada ise neler yaşayacağı merak ediliyor.

Döviz ve Altın Haftayı Yükselişle Kapattı

Borsa İstanbul piyasaları geçen haftayı yüzde 2.95 lik bir kazanç ve 1.600 puandan tamamladı. Yaşanan bu gelişmede ise ilk sırada sarkusyan yer alıyor. Döviz ve altın piyasalarında yaşanan hareketlilik neticesinde yatırımcılar yüksek bir kazanç ve aynı zamanda kar ettiler.

Borsa endeksi hafta içinde en düşük 1.450 puan ve en yüksek 1.600 puanı da görmüş oldu. Yaşanan bu gelişmeler döviz ve altın yatırımcılarının yüzlerini güldürmeyi de başarmış oldu. Borsa İstanbul mali endeksi ise yüzde 5 lik bir artış yaşadı ve hafta genelinde bu kapsamda rekor kırmayı da başarmış oldu.

Borsada Neler Oluyor?

Altın ve dövize yatırım yapanlar borsa endekslerini anbean yakından takip ediyor. Borsada geçtiğimiz hafta içerisinde bir hayli hareketlilik yaşandı. Sanayi endeksi yüzde 3 lük bir prim elde etti ve artı puan daha kazandı. Hizmetler endeksi ise yüzde bir buçuk artışla dikkat çekmeyi başardı. Hisse senetleri arasında ise ilk sırada sarkusyan yer aldı.

Sarkusyan tam olarak yüzde 25 lik bir artış yaşadı. Erbosan ve Ziraat GMYO ise listede yer alan isimlerden oldu. Hisse senetleri arasında ise değer kaybedenler dikkat çekici nitelikteydi. Türk İlaç Serum ve Galk GMYO değer kaybedenler arasında yer aldı. Geçtiğimiz hafta borsalarda yaşanan gelişmeler bu şekilde haftayı kapattı.