Dikkat: PTT üzerinden alınabilecek 1100 TL yardım için detaylar resmen belli oldu! 1.100 TL destek sağlanacak

Dikkat: PTT üzerinden alınabilecek 1100 TL yardım için detaylar resmen belli oldu! 1.100 TL destek sağlanacak

Dar gelirli vatandaşlar için önemli bir fırsat doğdu. Devlet yardımı için tek bir internet başvurusuyla başvurular kabul edilecek. Detaylar haberde…

Türkiye'deki kamu hizmetlerinin dijitalleşme süreci, PTT'nin e-Devlet sistemi üzerinden sunulan hizmetlerde önemli bir dönüşüme yol açtı.

Artık Aile Destek Programı başvuruları, vatandaşların ikametgâh adreslerine bağlı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ya da e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca yapılabiliyor.

Sosyal yardım ödemeleri, PTT'nin dijital platformu üzerinden daha erişilebilir ve kullanıcı dostu bir hale getiriliyor. PTT AŞ, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı bir şirket olarak, müşterilere daha hızlı ve pratik hizmet sunma amacıyla dijitalleşme çabalarını aktif bir şekilde sürdürüyor.

Hak sahipleri artık doğal gaz ve elektrik tüketim destekleri ile sosyal yardım ödemelerini PTT şubelerine gitmeye gerek kalmadan e-Devlet üzerinden alabiliyor.

PTT'nin sunduğu online hizmetler arasında, adlarına yapılan kurum ödemelerini kontrol etme, hesaba aktarma ve fatura ödemeleri gibi işlemler de bulunuyor.

E-Devlet üzerinden PTT'nin sunduğu hizmetlerden faydalanmak isteyenler, doğrudan e-Devlet sistemi üzerinden arama yaparak veya kurumlar sekmesinde PTT'nin listelenen hizmetlerine kolayca erişebilir.

Ayrıca, PTT'nin çevrim içi bankacılık platformu ve mobil uygulamaları aracılığıyla da "Sosyal Yardım Ödemeleri" butonuna tıklayarak vatandaşlar hizmetlere kolayca erişebilirler. Bu yenilikler, kullanıcıların daha etkin ve kullanıcı dostu bir dijital deneyim yaşamasını hedefliyor.

2024 yılında ailelere yapılan destek ödemeleri şu şekildedir: Aylık geliri 450 TL'nin altında olan ailelere 1.250 TL destek sağlanacak.

Geliri 450 TL üzeri ve 911,15 TL altında olan ailelere 1.100 TL destek sağlanacak. Geliri 911,15 TL üzeri ve 1372,30 TL altında olan ailelere 950 TL destek ödenecek.

Geliri 1372,30 TL üzeri ve 5.667,37 TL'den az olan ailelere ise 850 TL destek verilecek.

2024 yılında çocuklara yapılan destek ödemeleri ise şu şekilde:

Ailede 1 veya 2 çocuğu olanlara 350 TL destek, 3 çocuğu olanlara ise 450 TL destek verilecek.

4 çocuğu olan ailelere 550 TL destek ödenecek. 5 ve üzeri çocuğu olan ailelere ise 650 TL destek sağlanacak.