4A, 4B, 4C emeklilere  MÜJDE! Bayram ikramiyesinin ödeneceği tarih netleşti

4A, 4B, 4C emeklilere MÜJDE! Bayram ikramiyesinin ödeneceği tarih netleşti

2024 Ramazan Bayramı'na yaklaşırken emekli ikramiyesi ödeme tarihleri de merak edilmeye başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi kurumlardan emekli olanların bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 4A, 4B ve 4C ödeme takvimi...

2024 Ramazan Bayramı'na yaklaşırken emekli ikramiyesi ödeme tarihleri de merak edilmeye başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi kurumlardan emekli olanların bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 4A, 4B ve 4C ödeme takvimi...

Prim günü eşitlenmesi konusunda yapılan çalışmalara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Işıkhan, konunun Orta Vadeli Program'da (OVP) ele alındığını ve düzenlemenin içine alınacağını belirtti.

İstihdamı artırma ve kayıt dışılığı azaltma hedeflerinin önemli olduğunu vurgulayan Işıkhan, emeklilere yönelik desteklerin devam edeceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, 2024 yılında emeklilerin bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 3 bin lira olacak.

Böylece, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere toplamda 6 bin TL ödenecek. Erdoğan, bütçeyi hazırlarken her kesimin satın alma gücünü göz önünde bulundurduklarını ve ek tedbirlerle destek sağladıklarını belirtti.

Emeklilerin bayram ikramiyesinde artış yapılacağını dile getiren Erdoğan, bu rakamın 16 milyon kişiyi kapsayacağını ve hayat pahalılığı sorununun çözülmesinin diğer alanlarda daha rahat adımlar atılmasına imkan sağlayacağını ifade etti.

TBMM’DEN GEÇTİ

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 8. Yargı Paketi, emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesini içeriyor. İlk ikramiye ödemesi öncesi emekli olan herkes ikramiye alabilecek.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK?

Emeklilerin yanı sıra yaşlılık aylığı, ölüm aylığı ve iş görmezlik geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar da ikramiye alabilecek. Bu kapsamda dul ve yetimler de ikramiye ödemesi alacak.

Dul ve yetimler, hisseleri doğrultusunda sürekli iş göremezlik ödeneği alanlarla aynı kriterlere göre ödeme alacaklar. Bu çerçevede, aylık oranı yüzde 75 olanlara 2 bin 250 TL, yüzde 50 olanlara bin 500 TL, yüzde 25 olanlara ise 750 TL ödenecek.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli ikramiyeleri, Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırılıyor. Bayram ikramiyeleri, genellikle bayramdan önceki hafta içinde ödeniyor.

Bu yıl, Ramazan Bayramı'nın 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak olması nedeniyle ikramiye ödemelerinin 1-9 Nisan tarihleri ​​arasında yapılması bekleniyor.

Diğer bir deyişle, Ramazan Bayramı ikramiyesi Nisan ayının ilk haftasında ödenecek. Kurban Bayramı için ise ödemelerin 10-15 Haziran haftasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Ancak ödeme takvimi, düzenlemenin Meclis'te kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla netlik kazanacak.