Efsane Starcraft Ücretsiz!

Efsane Starcraft Ücretsiz!

Şu anda, adını tarihe altın harflerle kazımış bir oyunu oynama şansına sahipsiniz. Evet. Blizzard, efsanevi bir strateji oyunu olan Starcraft’ın ücretsiz olarak oynanabileceğini bir açıklamayla duyurdu. Oyun, 8 yıl sonra ilk defa bir güncelleme aldı ve bu güncelleme, hayranları oldukça şaşırttı. StarCraft, 1.18 sürümüne yükseltildi ve tamamen ücretsiz oldu!

Blizzard, geçen haftalarda yapmış olduğu başka bir açıklamada, “Bizim şöyle bir oyunumuz vardı hatırlarsanız; bu oyunu geliştirip tekrar piyasaya süreceğiz. Bir nevi ‘Remastered’ diyebiliriz.” şeklinde bir duyuruda bulunmuştu. Bu yeni yapım bize, 4K çözünürlüklü görsellere ve yenilenmiş çevrimiçi oyun desteğine sahip olma sözü vermişti. Görünüşe göre Blizzard, bu yenilenmiş oyun öncesinde, oyunun klasik versiyonunu deneyelim diye ücretsiz olarak satışa çıkardı. Tabi bu bir çeşit reklam. Oyunun eski versiyonunu beğenirseniz yenilenmiş versiyonunu almak istemeniz, kaçınılmaz olabilir.

Oyunun tam versiyonu, “Brood War” genişletme paketi ve 19 yıldır çıkan her türlü “Patch”ı, oyunun resmi internet sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bu güncellemeler ve genişletme paketleri, 19 yıllık oyunu, yeni işletim sistemleri, donanımlar… yani modern bilgisayarlara göre optimize etti. Oyun, PC platformunda, hem Windows hem de Mac için ücretsiz durumda.

Oyunun trailer'ine de aşağıdan ulaşabilirsiniz.