EA'yi Dolandırarak Milyon Dolarlar Kazandılar!

EA'yi Dolandırarak Milyon Dolarlar Kazandılar!

EA'nin bir açığını bularak oyunun algoritmasını çözen ve bunu lehine kullanan oyuncular, özellikle Ultimate Team'deki maçlarını tamamlanmış ve kazanmış şekilde göstererek milyon dolarlar kazandılar.

ABD'nin en büyük güvenlik güçlerinden biri olan FBI, yeni bir soruşturma yürütüyor. Sanal korsanlarının arttığı ve siber suçların aynı doğrultuda çoğaldığı son dönemlerde kurbanlara Electronic Arts'da katıldı. FBI'ya göre bir grup oyuncu, FIFA'nın Online modlarında kullandığı üçüncü parti programlarla Electronic Arts'ın üzerinden oldukça yüklü para kazandı. ABD'nin popüler eyaletlerinden biri olan Teksas'tan Anthony Clark isimli oyuncu, bugün bu suça ortak olduğu gerekçesiyle mahkeme karşısına çıktı. FBI'ın raporuna göre bu bir grup oyuncu, FIFA'nın Online modları üzerinde üçüncü parti programlar kullandı ve bu programlar sayesinde FIFA Coins topladı. Anthony Clark ve diğer grup arkadaşları bu yöntem sayesinde topladıkları FIFA Coinsleri Avrupa ve Asya'nın karaborsasında yasa dışı olarak sattı ve bu satışlardan 15-19 milyon dolar civarı bir para elde etti.

Bildiğiniz üzere FIFA'nın Online modlarda kullandığı Coins sistemi, oyunun para birimi olarak kabul ediliyor. Coins kazanmak için ise Online modlarda maça çıkmak, turnuvalara katılmak veya etkinlikleri takip etmek gerekiyor.

Peki tam anlamıyla bu işlem nasıl gerçekleşti? Anthony Clark'ın programladığı uygulama sayesinde Electronic Arts'ın kendi sunucularına sahte veriler gönderildi. Bu veriler sayesinde işlemi gerçekleştiren gruptaki oyuncular maçlar yapmış ve kazanmış şekilde gösterildi. Doğal olarak da yüklü coinsler elde ettiler. FBI ve Electronic Arts'ın raporuna göre Anthony Clark ve arkadaşları bu işlemi 2013 yılından bu yana yapıyor. Soruşturmanın başlaması ile birlikte Anthony Clark'ın banka hesaplarını kontrol altına alan FBI, bu banka hesaplarında toplamda 2,8 milyon dolar paraya ulaştı. Ayrıca Clark'ın arkadaşlarının her birinin 2014 yılı içerisinde lüks arabalar aldığı tespit edildi.

İlk celsesinin bugün gerçekleştirildiği davanın ne kadar süreceği konusunda ise bilgi verilmedi. Davanın kimin lehine sonuçlanacağı ortada gibi fakat verilecek cezalar oyun dünyası için bir ilk olabilir. Gelişmeler oldukça ilk olarak buradan sizlere aktaracağız.