Dishonored 2'nin Hikaye Fragmanı Yayınlandı

Dishonored 2'nin Hikaye Fragmanı Yayınlandı

Arkane Studios'un geliştiriciliğini, Bethesda Softworks'un yayımcılığını üstlendiği Dishonored serisinin yeni oyunu Dishonored 2'den Hikaye moduna odaklı yeni bir video yayınlandı.

İlk oyunu ile oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip olan Dishonored'in devam niteliğindeki oyunu Dishonored 2'nin hikaye modunu tanıtan yeni bir video bugün bizlerle buluştu. Dishonored 2, ilk oyundan tam 15 yıl sonrasını konu edinecek. Yeni gelen tanıtım videosu da ilk defa Dishonored dünyasına adım atacak olan oyuncular için Dishonored evrenini özetliyor. Kimin kim ile husumet yaşadığını, yaşananların nereye ve nelere dayandığı gibi konulara değiniyor. Book of Karnaca isimli hikaye odaklı tanıtım videosunun farklı yanı da bu. Diğer hikaye tanıtım videolarına nazaran çok daha sanatsal bir işleniş yapılıyor. Olaylar ve kişiler bir kitabın sahneler şeklinde anlatılıyor.

İlk oyuna nazaran Unreal Engine 3 oyun motoru yerine id Tech 6 teknolojisine sahip Void motorunu kullanacak olan Dishonored 2'nin hikaye modunda ilk olarak Emily Kaldwin ile oynayacağız. İlk görevden sonra ister Emily ister Corvo ile oynayabilir, aynı ilk oyunda olduğu gibi herkesi öldürerek veya tamamen gizlilik odaklı olarak ilerleyebiliriz. Oyunda bu iki ilerleyiş dışında üçüncü bir yol olacağı da yapımcı ekip tarafından belirtildi fakat bunun hakkında henüz bir detay paylaşılmadı. Oynanış olarak ise ilk oyundaki gibi adaları başka dünyadan gelen düşmanlardan kurtarmaya çalışacağız. Daha önce değindiğimiz gibi hem Corvo hem de Emily ile oynayabilmemizin yanı sıra her ikisiyle aynı görevde yer alabileceğiz fakat tekrar oynayabilme değerinin yükselmesi açısından ikisinin de görüş açıları birbirinden farklı olacak ve yaşadıkları durumlar karşısında verecekleri tepki ve davranışlar değişkenlik gösterecek. Corvo ilk oyundaki güçlerine sahip olacak fakat kendini çok daha geliştirmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. İlk oyunda olmayan yetenek ağacı sayesinde yeteneklerimiz konusunda ilerleyişimizi de kendimiz çizeceğiz. Dishonored 2'nin hikayesi ise ilk oyundan 15 yıl sonrasını işleyecek. Var olan imparatorluk, Prenses Emily Kaldwin'in diğer dünyadan gelen bir düşman tarafından tahttan indirilmesi sonucu gittikçe gerilemeye ve çökmeye başlayacak. Tahtını geri isteyen Emily, aynı zamanda kaybettiği unvanı ve gücünü de geri almak için, Corvo Attano ile benzersiz yolculuklara çıkacak.

Bu tip konulara ve ilk oyuna fazlasıyla değinen "Book of Karnaca" isimli hikaye odaklı yayınlanan yeni tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Dishonored 2, 11 Kasım tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkışını gerçekleştirecek.