Cyberpunk 2077 için Bir Karşılaştırma Videosu Yayınlandı

Cyberpunk 2077 için Bir Karşılaştırma Videosu Yayınlandı

Ertelemeleri ünlü yapımlardan biri olan Cyberpunk 2077, CD Projekt Red firmasından çıkan en iddialı oyunlardan biri olacak. Oyun için beklentileri artıracak adımlar atıldı. Nvidia ekran kartlarının tüm teknolojilerinin destekleneceği söylendi. RTX ve DLSS teknolojileri ile grafik kalitesi çok daha başarılı olacağı söylenen Cyberpunk 2077 için son yapılan paylaşım ise bir kafa karışıklığı oluşmasına neden oldu.

Bir geliştirici oyunun ilk yayınlanan videosu ile son yayınlanan oyun içi videosunu karşılaştırdı. Bu karşılaştırmada varılan sonuç ise pek tatmin edici değil. Tatmin edici değil çünkü yeni videoda grafiklerde düşürme olduğu görülüyor.

İlginizi Çekebilir: Xbox Series X ve Xbox Series S için Renkli Oyun Kumandaları

Cyberpunk 2077 Grafikleri Nasıl Olacak?

Bu daha önce birçok firmanın uygulamış olduğu bir yöntem. Oyun ilk duyurulduğu zaman genelde çok yüksek grafiklerle görseller ve videolar sunuluyor. Grafikler o kadar yüksek tutuluyor ki, herkes oyunun beklentilerin üzerinde bir grafik yapısı olacağını düşünüyor.

Fakat sonrasında yayınlanan görseller de ya da oyun çıktıktan sonra anlıyoruz ki grafik konusunda düşürme yapılmış. Grafik ayarlarında yapılan düşürme ile oyunun kalitesi biraz kısılıyor ve böylece sistem optimizasyonunda sorunlar yaşanmasının önüne geçiliyor.

[embed]

Anlayacağınız tanıtım için kullanılan grafikler daha üst seviye tutulurken, oyun yayınlandığı zaman görüyoruz ki grafikler optimize edilerek yayınlanmış. Yeni yayınlanan video göstermiş oldu ki Cyberpunk 2077 için de aynı durum geçerli olacak.

E3 fuarında yayınlanan video ile TGS 2020 oynanış videosu arasında ciddi bir fark var. Net bir şekilde grafiklerin düşürüldüğü anlaşılıyor. Gerçekten böyle bir düşürme söz konusu olacak mı yoksa ortadan başka bir neden mi var göreceğiz.