Conan Exiles, Denuvo Koruma Sistemini Kullanacak

Conan Exiles, Denuvo Koruma Sistemini Kullanacak

Funcom'un geliştiriciliğini üstlendiği açık dünya tabanlı hayatta kalma yapımı Conan Exiles, oyunların korsana yenik düşmesini engelleyen Denuvo koruma sistemini kullanacak.

Denuvo bildiğiniz üzere son yıllarda ortaya çıkmış ve korsan oyunların önüne geçmeyi hemen hemen başaran bir sistem. Çalıştığı geliştiricilerin oyunlarını kodladıkları sistem ile koruyan ve korsana düşmesini engelleyen Denuvo son yıllarda fazlasıyla başarısız olmuş ve birçok anlaştığı yapımcıların oyunları korsana yenik düşmüştü. Bugünse Conan Exiles'ın geliştirici ekibi Funcom'un topluluk yöneticisi olan Jens Erik Vaaler, oyunun resmi forumu üzerinden Conan Exiles'ın Denuvo ile korunacağını açıkladı. Yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"Conan Exiles, Erken Erişim'den itibaren korsana yenik düşmemek amacıyla Denuvo koruma sistemiyle, hileye karşı koymak içinse Battle-Eye ile çıkışını gerçekleştirecek. Conan Exiles'da korsan ve hileyle mücadele etmek amacıyla yaygın endüstri standartlarını bir çözüm olarak kullanıyoruz. Bunu yapmamızdaki sebep ise oyundaki yetenekleri ve oyuncuların çabasını sürekli olarak korumayı sağlamak.

Ayrıca bu sistemleri kullanmadan önce, kullandığımızda yaşanabilecek sorunları göz önünde bulundurduk ve Conan Exiles'ın performansı üzerinde bir etki edip etmediği üzerine testler gerçekleştirdik. Bunun sonucunda, bu sistemlerin oyunun iyi çalışmasını engelleyen bir durum yaşatmadığı konusunda hemfikir olduk. Ek olarak, hile koruma sistemi Battle-Eye sadece resmi sunucularda oynamak için gerekecek."

Conan Exiles, 31 Ocak tarihinde (yarın) Steam'de Erken Erişim'e açılacak. Xbox One kullanıcıları ise Xbox Game Preview sayesinde oyunu ilkbahar aylarında oynayabilecek. Conan Exiles ayrıca PlayStation 4 içinde çıkış yapacak fakat oyunun bu platforma resmi çıkış tarihi henüz belli değil.