Çocukların Oynamaması Gereken 7 Oyun!

Çocukların Oynamaması Gereken 7 Oyun!

Oyundaki şiddet içeriklerinin bazı oyuncuları daha saldırgan yaptığı aşikar. Bazı oyuncular ise bunlardan hiç etkilenmediklerini söylüyorlar.

Bu tartışmalara çözüm sunması beklenen ilgili araştırmacılar da oyunlardaki şiddet konusunda ikiye ayrılmış durumdalar. Şahsi kanaatimce oyunlardaki şiddetin belirli bir yaş düzeyine gelmiş oyuncuları çok fazla etkilemediği yönünde. Ancak belirttiğim gibi "belirli bir yaş düzeyine gelmiş oyuncular", çok etkilenmiyorlar. Yaş kısıtlaması koymak için, oyunun içeriğine, grafiğine, oyunda bulunan ses dosyalarına ve oyun kategorisine bağlı olarak bir çok kriteri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Yani 7 yaşındaki bir çocuk Grand Theft Auto serisinden bir oyun oynarsa ve çocuk her önüne geleni bombalarsa ileride şiddete eğimli olabilir. Ancak aynı durum 15 yaşındaki birisi için geçerli değildir.

İnternetten derlediğimiz bu listede 12 yaşından küçük oyun severlerin oynamamasını tavsiye ettiğimiz oyunlar bulunuyor.

Grand Theft Auto V

Çocukların-Oynamaması-Gereken-7-Oyun-1GTA GTA V'in kaliteli bir oyun olduğunu hemen hemen hepimiz biliyoruz. Oldukça gerçekçi bir içeriğe sahip olmasının yanı sıra güzel grafikleri ve oyun mekanikleri olan GTA V, çok kanlı, bolca şiddete eğilimli ekipmanlar ve materyaller, bunun yanı sıra edepsiz olabilmesi nedeniyle listemizin ilk oynanmamasını tavsiye ettiğimiz oyun oluyor.

The Last of Us

Çocukların-Oynamaması-Gereken-7-Oyun-2

Zombi oyunları en korkunç ve şiddet içerikli oyunlar arasında bulunur. Duygusal oyun senaryosu, mükemmel grafikleri ve akıcı oyun içeriğiyle birlikte son derece korkunç ve şiddetli bir oyun olan The Last of Us, yaşı küçük olan oyun severlerin oynamaması gereken oyunlar arasında yer alıyor.

Ryse: Son of Rome

Çocukların-Oynamaması-Gereken-7-Oyun-4

Bolca kan görüntüsü gördüğümüz bu oyunuda pek tavsiye edemiyoruz malesef. Ryse: Son of Rome, gerçekçi grafikleri sayesinde insanların ölümlerini en ufak detayına kadar gösterebiliyor. Çocuklara şiddet öğretmesinden ziyade onlara şiddeti yaşatabilecek oyunlardan birisi.

Postal 2

Çocukların-Oynamaması-Gereken-7-Oyun-3 2003 senesinde piyasaya sürülmüş olan Postal 2, zamanına göre en iyi grafiklere sahip olan oyunlardan birisiydi. Şu anda oyun severlere komik gelebilecek kalitesiz ve özenilmemiş görüntülere sahip olsa da bu oyun, şimdiki şiddet içerikli oyunların ilklerinden desek yanlış olmaz.

Saints Row IV

Çocukların-Oynamaması-Gereken-7-Oyun-5

Bazı yönlerinden dolayı Grand Theft Auto serisine benzetebileceğimiz Saints Row IV, Grand Theft Auto serileriyle karşılaştırıldığı zaman çocuklar için çok daha zararlı görünüyor. Kanlı olmasından ziyade edepsiz olmasıyla ünlü olan Saints Row IV, çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanması gereken oyunlardan birisi.

Deadpool

Çocukların-Oynamaması-Gereken-7-Oyun-6

Edepsiz ve eğlenceli olmasının yanı sıra şiddete bayılan ve 4. duvar kavramını hiçe sayan Deadpool, çocuk oyun severlerin örnek almasını istemeyeceğiniz güya tek süper kahraman. Küfürler, kanlar ve göğüslerin bolca bulunduğu bu oyun küçük çocukların oynamaması gereken bir oyun.

Dying Light

Çocukların-Oynamaması-Gereken-7-Oyun-7

Dying Light, listeye rahatlıkla koyulabilecek bir korku oyunu. Zombilerin ele geçirdiği bir şehirde yaşamaya çalışan bir grup insanın hikayesini anlatan bu oyun, Open World olması nedeniyle kendi başınıza hareket edebildiğiniz ender zombi oyunlarından birisi. Şiddet kullanarak hayatta kalmanız gereken Dying Light, zombilerin yaşattığı korku nedeniyle küçük çocuklardan uzak tutulması gereken oyunlardan birisi.

Küçük oyun severlerin, oyun seçiminde bu sayfadaki listeye dikkat etmelerini canı gönülden istediğimi belirtmek istiyorum. Daha yararlı, ilme teşvik edici oyunlar oynamanız dileğiyle..