Cities: Skylines 1. senesini devirdi!

Cities: Skylines 1. senesini devirdi!

Şehir kurma ve idare etme temalı oyunumuz Cities: Skylines, geçtiğimiz bu koca yılı çok iyi istatistikler ile tamamlamış olsa gerek. 

Şehir kurma simülasyonu denildiği zaman ilk akla gelen oyunlardan olan Cities: Skylines piyasaya çıkalı tam 1 sene oldu. Bu geçtiğimiz 1 senede yapımcı ekip Colossal OrderAfter Dark ve Snowfall isimli iki güzel paket daha çıkararak seneyi dolu dolu geçirmemizi sağladı. Her ne kadar bu paketler ücretli de olsa; bu türü seven oyuncular için o kadar da önemli değildi. Geçtiğimiz süre zarfında oyun o kadar çok satıldı ki; yapımcı ekip de bu duruma şaşırdı.

cities-hd-free

Paradox Interactive tarafından yapılan bir açıklamada oyunun 1 senede yaklaşık 2 milyon kopya sattığı belirtildi. Elbette bu yüksek satış rakamında oyundan mod desteğinin olmasının büyük bir payı var ancak yine de ilk senesinde bu kadar çok satan ender oyunlardan bir tanesi olmayı başardı. Yapımcı ekip bu güzel başarıyı resmi YouTube hesapları üzerinden bir video ile kutladı. Sizleri daha fazla bekletmeden bu güzel video ile baş başa bırakıyorum.