Çinli Yatırım Şirketi Tencent'in Müthiş Başarısı

Çinli Yatırım Şirketi Tencent'in Müthiş Başarısı

Tencent, şu ana kadar yatırım yaptığı oyunlarla muhteşem bir başarı yakalamış durumda. Game Industry’nin yayınladığı rapora göre Çinli yatırım şirketinin sahip olduğu oyunlar 2016’da yüzde yirmi beş değer kazandı.

Raporda Tencent'in 2016 yılının son gününde net 10.3 milyar dolar kâr elde ettiği gözüküyor. Bu büyüklükte bir başarının oluşmasında, bilgisayar oyunlarının yanı sıra, şirketin mobil oyunlara yaptığı yatırımın da katkısı olduğunun altı çizilmiş.

En Büyük Pay Sahipleri

Tencent'in en fazla kâr eden iki yatırımı, 2016 Eylül’de aylık 100 milyon oynayıcıya ulaşan League of Legends ve şirketin yeni yatırımı, günlük 50 milyon kullanıcıya sahip, Honor of Kings olarak göze çarpıyor.

Raporda dikkat çeken bir diğer unsur, Tencent'in mobil yatırımlarındaki büyümenin, PC platformundaki büyümeye kıyasla daha fazla olduğunu belirtelim. Şirketin yakın zamanda Clash Royale ve Clash of Titans’ın geliştiricileri olan Supercell’i de satın aldığını belirtelim. Bu süreçte Activision-Blizzard, 6.61 milyar dolar kâr etti. Overwatch’ın yakaladığı popülerlik ve prestije rağmen, böyle bir farkın oluştuğu göz önüne alınırsa Activision-Blizzard’ın uzun vadede başı oldukça ağrıyacak diyebiliriz.