Call of Duty serisinin satış rakamı açıklandı

Call of Duty serisinin satış rakamı açıklandı

Sevilen oyun serilerinden olan Call of Duty serisinin tüm zamanlardaki satış rakamları belli oldu.

Call of Duty oyununun başına dönersek, oyun ilk olarak 2003 tarihinde Activision altyapısı ile oyun dünyasına giriş yapmış ve kaliteli senaryo ve grafikleri ile oyuncuların gönlünü kazanmayı başarmıştı. 2003 yılında ilk FPS oyunlardan olduğundan dolayı oldukça beğenilmiş ve popüler bir oyun olmuştu.

Daha sonra kendisini geliştirerek ilk oyununun ardından United Offensive, CoD 3, CoD 4, World at War, Ghosts, Modern Warfare ve Black Ops gibi serileri devam ettirerek oyun dünyasında önemli bir rol oynamaya başladı. Serinin şu anlık son oyunu olarak tabir edilen, Black Ops 3 oyunu grafiksel açıdan zirveye oynuyor diyebiliriz. 2016 yılı içinde göreceğimiz yeni oyununu ise Infinity Word üstlenecek.

call of duty

Call of Duty serisinin lisans hakları Activision'da bulunduğundan dolayı, yıl sonuna özel olarak serinin tüm satış rakamını açıkladı. Açıklamalara göre Call of Duty serisi tam olarak 250 milyon adet satış gerçekleştirmiş. Bu rakamların ise büyük bir payı son oyun olan Black Ops 3 serisi olarak gösteriliyor.