Call of Duty: Infinite Warfare Bir Bir İade Ediliyor

Call of Duty: Infinite Warfare Bir Bir İade Ediliyor

Infinity Ward'ın geliştirdiği, Activision'un ise yayıncılığını üstlendiği Call of Duty serisinin yeni oyunu Call of Duty: Infinite Warfare'nin iadeleri hızla artıyor.

Tanıtım sürecinde tanıtım fragmanlarıyla dislike rekorları kıran, oyuncular tarafından hayal kırıklığı olarak beklenen fakat çıkışı ile birlikte daha ilk haftasında satış listesinde Battlefield 1'i alaşağı eden Call of Duty: Infinite Warfare, geçtiğimiz günlerin aksine bambaşka bir konuyla yine karşımızda. Yaşanılan sorunlardan dolayı oyunun iadeleri inanılmaz bir hızla arttı ve bu da geliştirici ekibi fazlasıyla etkiledi. Gelin biraz detaylarına geçelim.

Eğer Call of Duty ve benzeri FPS oyunlarının konuşulduğu platformlarda vakit geçiriyorsanız az sonra bahsedeceğimiz sorundan haberdarsınızdır. Call of Duty: Infinite Warfare'ı Windows Store üzerinden satın alan oyuncuların karşılaştığı ciddi bir problem var. Oyunun çoklu oyuncu bölümünde bütün oyuncular PC platformundan oynuyor olmasına rağmen Steam üzerinden oyunu satın almış olan oyuncularla hiçbir şekilde karşılaşamıyorlar. Bu sebepten dolayı da rakip bulmakta zorluk çekiyor ve oyunun Multiplayer modunu deneyimleme şansından uzak kalıyorlar. Oldukça ciddi bir sorun ve önümüzdeki günlerde de çözüleceği beklenilmiyor çünkü bu sorun Microsoft'un da belirttiği gibi tamamen yayıncı firma Activision ile alakalı. Microsoft'un oyunculara belirttiğine göre Activision ekibi oyunu PC'de bile iki adet farklı platforma ayırmış durumda. (Steam & Windows 10) Oyuncular da bu sebepten dolayı Multiplayer modunda bir karşılaşmaya girdiklerinde birbirleriyle karşılaşamıyorlar. Microsoft yaptığı şu açıklamayla suçu Activision'a yüklüyor; "Biz Windows platformu üzerinde oyunlar için cross-platform desteği sağlıyoruz ve bunu hem cihazlar hem de oyunlar anlamında gerçekleştirmekteyiz. Bütün firmalar isteğine bağlı olarak cross-platform özelliklerini aktif hale getirebilir. Activision ise böyle bir şey yapmak istemedi ve sonucunda böyle bir durumla karşı karşıyayız." Bu açıklamaya göre belli ki Activision ekibi oyunun sadece Steam'de satılmasını istiyor fakat buna rağmen Microsoft ile anlaşma gereği oyunu Windows Store üzerinden de satışa sunuyor. Yaptığı PC içinde iki ayrı platform olayı sayesinde de oyunculara oyunu Steam üzerinden satın almaya teşvik ediyor.

Ekip açısından mantıklı fakat oyuncular açısından tam bir fiyasko diyebileceğimiz bu durum içinse görünen o ki bir çözüm gelmeyecek. Microsoft ise oyunu geri iade etmek isteyen oyuncuların iadesini gerçekleştirebileceğini belirtti. Bunun üzerine de oyunu Windows üzerinden satın alan oyuncuların sadece 1 günde %85'inin iade işlemini gerçekleştirdiği belirtiliyor. Bakalım bu durum, iki firma arasında ne zaman çözüme kavuşacak?