Blizzard Bu Yıl Windows'un eski sürümlerine Destek Vermeyi Kesecek!

Blizzard Bu Yıl Windows'un eski sürümlerine Destek Vermeyi Kesecek!

Blizzard, bu yıl içerisinde, World of Warcraft, StarCraft II, Diablo III, Hearthstone ve Heroes of the Storm oyunları için Windows XP ve Windows Vista desteğini bitireceğini açıkladı.

Blizzard'ın belirttiği gibi, belirtilen oyunları Windows'un eski sürümlerinde çalışmayacağı için eski sürümlerde oynayanlar artık Windows'un yeni sürümlerine geçmeye zorunda kalacaklar.

Blizzard bunun hakkında; "Belirtilen oyunlar, Windows'un eski işletim sistemleri tarafından desteklemeyince doğal olarak oyunlarda oynanmayacak. Bu nedenle eski işletim sistemi kullanan oyuncuları daha yeni bir sürüme yükseltmeye davet ediyoruz. Bu değişikli sıralı bir programda sunacağız. Yani her oyun için değişiklik yapmaya başladığımızda sizlerinde haberi olacak" dedi.

Çoğu PC oyuncusunun sistemlerinin Windows 7, Windows 8/8.1 ve Windows 10 olduğunu biliyoruz. Bu durumla beraber Windows'un eski sürümlerini kullanan oyuncular daha yeni bir sürüme yükseltmek zorunda kalacak. Fakat böyle bir şansı olmayan oyuncular için çok talihsiz bir durum.