Battlegrounds: Açlık Oyunları mı? Hayır! “Hayatta Kalma Oyunları”

Battlegrounds: Açlık Oyunları mı? Hayır! “Hayatta Kalma Oyunları”

Bildiğiniz gibi son zamanlar Türkiye'deki oyuncu kitlesi Türkçe dil paketi barındıran oyunlara ayrı bir sempati duyup sahiplenmektedir. Malesef bu Türkçe dil paketlerini her oyunda göremiyoruz. Son zamanda popüler olmaya başlayan Survival (Hayatta kalma) olarak nitelendirdiğimiz oyun türlerinde,  PlayerUnknown’s Battlegrounds (BRO) Kapalı Betası Nfity Games tarafından Türkçe Dil Paketiyle servis edilmeye başlanıyor.

Peki nedir bu Survival yani hayatta kalma? İşin özü oyunda kendini özgür hissetme güdüsünün bir ürünüdür denilebilir. Bu oyun türünün açığa çıkma sebebi insanların herhangi bir oyuniçi yönlendirme olmadan istediği gibi hareket ederek oyunda serbest oynamak istemesidir.

Oyunun içeriğinden bahsedecek olursak uçağın içerisinde başlayan serüvenimiz, uçaktan paraşütle yere ayak basmamızla ivme kazanıyor ve kendinizi bir çatışma ortamının içerisinde buluyorsunuz. İlerleryen zaman içerisinde "loot"olarak adlandırılan toplama sistemi sayesinde silah ve ekipmanlarını topluyoruz. Ben Hardcore oyuncuyum diyorsanız Unreal Engine 4 oyun motoruna sahip Battlegrounds dünyasına bekleriz. Oyunun en güzel yanı şartların eşit olması. Üstelik oyunu oynamak için standartların kat kat üstünde bir bilgisayar sahibi olmanızda gerekmiyor.

Battlegrounds sistem gereksinimleri

Peki Battlegrounds’u diğerlerinden farklı bir konuma yerleştiren özellikler ne?

  • Upgrade sistemi yani geliştirilebilir silahlar. Modifiye kültürü bende var diyene. :)
  • Gerçekçi openworld yani savaşa başladığınız alanlardaki iklim şartları tamamen rasgele denk gelecektir.
  • "İşte benim karakterim bu!" diyebileceğiniz çok yönlü karakter oluşturma ekranı , yani başında o kadar vakit geçireceksiniz göze hoş gözükmesi şart.
  • Gerçeğine yakın vuruş mekanikleri ile hasar ve vuruşlardan keyif alma imkanı.
  • Unreal 4 Grafik Motoru'nun tüm imkanlarını son damlasına kadar kullanan Playerunknown’s Battlegrounds'ı oynamayacak, adeta yaşayacaksınız!
  • Ben çeşit isterim diyenlere 17 farklı güncel silah ve birbirinden farklı seviyelerde yan eşyalar.
  • Kullanılabilir Araç Çeşitliliği: Buggy,  ZIL 313 Kamyon UAZ – 469 Jeep, Dacia 1300 ve PG-117 Sürat Motoru dahil 7 farklı kullanılabilir araç.
  • Başında söylediğim gibi, Türkçe Dil Desteği özellikleri yeni bir başlangıç yapmak istediğiniz arkadaşlarınızla daha konforlu bir oyun oynamanıza vesile olacak. Ayrıca Türkçe Dil Paketi sayesinde resmi turnuvalar ve aktivitelerde bulunmanız benzer Survival oyun türlerine göre çok daha kolay olacak.
  • Online oyun oynayıp da sohbet etmeden olur mu? Rakiplerinizle iletişim kurup onları kendi safınıza alıp takım kurabilirsiniz.
  • Geliştirilmiş harita sayesinde saatlerce rakip aramakla uğraşmayacaksınız daha hızlı ve akıcı bir oyun atmosferine sahip olacaksınız.

[gallery link="file" ids="19542,19541,19540" orderby="rand"]

Peki bu oyunu nasıl deneyebilirim?

Oyun şu an için CBT “Closed Beta sürecinde. Nfinity Games tarafından temin edilen “CBT Key”ler ile indirilip oynanabiliyor. Bu yazıya yorum yazıp neden keye ihtiyacınız olduğunu yorumda belirtir iseniz yorumda belirttiğiniz e-posta adresine oyunun keyini göndereceğimizi de ayrıca belirtelim. Yorum yaparak key istemek için elinizi çabuk tutun zira keyler sınırlı sayıda. (bozuk tuş üyesi iseniz yorum yazdığınızda üye hesabınıza ait e-posta adresine key gönderilecektir.)

Oyunu oynayabilmek için gereken adımlar:

1 - Steam hesabınıza giriş yapın.

2 - Kütüphane sekmesine gidin.

3- Sol alt taraftaki “Oyun Ekle” kısmına tıklayın ve “Steam’de Ürün Etkinleştir” sekmesine girin.

4- Yönlendirmeleri takip edip size vereceğimiz CBT kodunuzu girin.

5- Oyunu indirin & Keyifle oynamaya başlayın.

Hatırlatmakta fayda var CBT sonrası sahip olunan "key"ler de-aktif olacak yani oyunun tam sürümüne sahip olabilmeniz için biraz beklemeniz gerecektir.

Sadece belirli saatlerde giriş yapılabilecek oyunun CBT (Kapalı Beta) takvimi Türkiye Yerel Saati ile şu şekilde:

24 Şubat Cuma: Akşam 19:00 / Gece 03:00

25 Şubat Cumartesi: Akşam 19:00 / Gece 03:00

26 Şubat Pazar: Akşam 19:00 / Gece 03:00

3 Mart Cuma: Akşam 19:00 / Gece 03:00

4 Mart Cumartesi: Akşam 19:00 / Gece 03:00

5 Mart Pazar: Akşam 19:00 / Gece 03:00

10 Mart Cuma: Akşam 19:00 / Gece 03:00

11 Mart Cumartesi: Akşam 19:00 / Gece 03:00

12 Mart Pazar: Akşam 19:00 / Gece 03:00

17 Mart Cuma: Akşam 19:00 / Gece 03:00

18 Mart Cumartesi: Akşam 19:00 / Gece 03:00

19 Mart Pazar: Akşam 19:00 / Gece 03:00

Şimdide keyifli oyunlar :) oyun hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.