Battlefield 4'ün zırhlıları artık daha zayıf

Battlefield 4'ün zırhlıları artık daha zayıf

Tanklar başta olmak üzere Battlefield 4'ün bir çok kara aracında artık aim almak dahada zorlaşıyor, buna gemilerde dahil.

DICEBattlefield 4'e verdiği önemi aradan geçen yıllara rağmen korumaya devam ediyor, bu konuda DICE'ı taktir ediyoruz ancak bizce Battlefield 3'e nazaran daha kötü olan tanklar gelecek yenilikler ile Battlefield 4'de dahada kötü olacak gibi görünüyor. Her ne kadar DICE oyunun daha iyi bir hale gelmesi için çaba sarf ederse etsin bazı şeyleri yanlış yapıyor gibi gibi. Örnek vermek gerekir ise yakın zamanda karşımıza çıkacak olan güncelleme ile yapılacak değişiklikler diyebiliriz.

Battlefield 3 ve Battlefield 4 oynayanlar bilirler ki tanklar için açılan özellikler arasında reactive armor özelliği bulunmakta. Aynı özellik her iki oyunda da bulunmasına rağmen Battlefield 3'de hayati önem taşıyor, tankçılar her zaman sağlam bir reactive armor ile savaşmak isterler. İşte tamda bu sebepten ötürü her savaştan galip çıkan tankçının ilk işi ilk topu yediğinde yok olan 4 reactive armor armordan yok olanları tamir etmekti ve böylece düşmana karşı bir adım öne geçmekti. çok sevilen bu özellik Battlefield 4'de ise sadece az bir şey hasarı önlüyor ve tamir olmuyordu.

Zaten güçsüz olan tanklar artık dahada güçsüz olacaklar çünkü oyunda yer alan tanklar ile ilgili yapılacak önemli değişikliklerde tankların aim'inin hareket halinde iken düşürülmesi de var, yani giderken bir nesneyi vurmanız artık kabiliyet meselesi değil, büyük ölçüde şans meselesi olacak. Tabi çok iyi bir oyuncu iseniz kullandığınız aracın hızını, hedefin uzaklığını,  yer çekimini, hedefin hareket yönünü ve hedefin hızını hesaplayarak hedefin sağına yada soluna ateş etmeniz durumunda hedefi vurmanız mümkün.

Ücretsiz olarak sunulması planlanan güncellemenin ne zaman geleceği hakkında geliştiriciler tarafından açıklanan net bir tarih henüz yok. Sızan videoya baktığımızda geliştiriciler sadece tanklar için Speed inheritance üzerinde çalışılmıyor, attack craft ve IFV'ler de güncellemeden nasibini alacak gibi. tankların ve benzer araçların gücünü azaltmak için yapılan güncellemenin yanı sıra bir çok yeniliğin de ek paket ile birlikte oyuna ekleneceği belirtiliyor.

Ayrıca belirtelim Speed inheritance özelliği kapalı ise yine eskisi gibi hedefi herhangi bir sapma olmadan vurabilirsiniz ancak Speed inheritance açık ise üstte belirtiğimiz gibi bir çok kriteri  hesaplamanız ve ona göre ateş etmeniz gerekiyor.