Battlefield 1'in Türkiye'de Yasaklanması İsteniyor!

Battlefield 1'in Türkiye'de Yasaklanması İsteniyor!

Electronic Arts’ın yayıncılığını üstlendiği DICE’ın geliştirdiği Battlefield serisinin en yeni oyunu Battlefield 1 iki gün önce oyunculara sunuldu. Birinci Dünya Savaşı’nı konu alan ve farklı cephelerde farklı savaş hikâyelerini bizlere aktaran Battlefield 1 ülkemizin bir kesiminde tepkiyle karşılandı.

Dünya genelinde milyonlarca oyuncuya hitap eden Battlefield serisinin bu sene çıkarılan oyunu Battlefield 1’de Türk askerlerinin öldürülerek puan kazanıldığını ve Türk köylerinin bombalandığını aktaran bazı haber siteleri oyunun Türkiye’de yasaklanmasını talep etti.

Serinin önceki oyunlarından Battlefield 4’ün Shanghai’da geçmesi ve şehrin işgal edilmesinin konu alınması üzerine Çin’in oyunu yasaklamasına atıfta bulunan site oyunda, Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı kısımda, Türk askerinin öldürülerek puan kazanılmasının ve Türk köylerinin bombalanmasının Türkleri aşağılamak iddiasıyla yapıldığını söyleyerek Battlefield 1’in ülkemizde yasaklanması gerektiğini ima etti.

Dünya genelinde 15 milyon satması planlanan Battlefield 1’de ülkemizin planlı ve isteyerek aşağılandığını ima eden haber siteleri Irak ve Suriye’nin kızıştığı son dönemlerde böyle bir oyunun piyasaya çıkarılmasını kasıtlı bir hamle olarak değerlendirdi. Gereksiz kamuoyu oluşturmak amacıyla yapılan bu tarz haberlerin gerçeği yansıtmadığını, her ne kadar oyununun hikâye kısmını İtilaf Devletleri gözünden oynasak da yapımcıların oyunu tarafsız olarak anlattığını ve savaşın, savaşan taraflar için ne kadar yıkıcı sonuçları olduğunu oyun içerisinde açıkladıklarını sizlerle paylaşmıştık.

Battlefield 1 Osmanlı Askeri

Tarihi konulara oldukça hassas yaklaşan Battlefield ekibi Gelibolu Çıkartması bölümünde hikâyeyi İtilaf Devletleri gözünde ilerletse de bölümün sonunda “Vahşet dolu savaş 9 ay boyunca sürdü ve Osmanlı’nın zorluklarla elde ettiği kesin bir zaferle sonuçlandı. Gelibolu’yu tutmayı başardılar. 100.000’e yakın Osmanlı askeri, vatanlarını korumak için can verdi. Aralarından yükselerek kendini kanıtlayan liderleri, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.” bilgilendirme notuyla oyunculara gerçeği bütün çıplaklığıyla anlatmayı ihmal etmiyor.

Oyunun resmi olarak piyasaya sürülmesinden önce “Battlefield 1’den etkileyici çıkış videosu” başlıklı haberler hazırlayan bu siteler oyunun Birinci Dünya Savaşı’nı konu aldığını ve nasıl işleyeceğini başından beri biliyorlardı. Oldukça saçma iddialarla oyunun yasaklanması talep eden bu haber siteleri oyuncuların büyük tepkisiyle karşılaşacak gibi görünüyor.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

[battlefield1turkiye]

İki gün önce çıkış yapan Battlefield 1'in çıkış videosuna ve satış fiyatlarına ulaşmak için tıklayın.

(Battlefield 1 ile ilgili yaptığımız tüm haberlere ulaşmak için tıklayın.)