Battlefield 1'in They Shall Not Pass DLC'sinden İlk Detaylar Geldi

Battlefield 1'in They Shall Not Pass DLC'sinden İlk Detaylar Geldi

DICE'nin geliştiriciliğini, EA'nin ise yayıncılığını üstlendiği 1.Dünya Savaşı'nı konu edinen Battlefield 1'in ilk ücretli genişleme paketi olan They Shall Not Pass'ten ilk detaylar geldi.

Battlefield 1 çıktığında en çok tepki alan eksikliklerinden birisi de oyunda Fransız ordusunun bulunmaması olmuştu. 1.Dünya Savaşı'nın ana ülkelerinden birisi olan Fransa, aynı zamanda bu savaşın en büyük kayıp veren ülkelerinden birisiydi. Doğal olarak DICE tarafından oyuna eklenmemiş olmamaları büyük tepki görmüştü. Ancak DICE Fransız oyuncuların tepkisini göz önünde bulundurarak çıkaracağı ilk DLC'de Fransız ordusunu oyuna eklemeyi amaçlıyor.

Mart 2017'de yayınlanacak olan They Shall Not Pass, Battlefield 1'in ilk ücretli DLC'si olacak. Oyuna yeni haritalar, yeni silahlar, yeni savaş alanları ve yeni oynanabilir Fransız ordusunu ekleyecek olan They Shall Not Pass, bizi farklı bir hikayenin savaşına sokacak. Oyuna They Shall Not Pass DLC'si ile birlikte eklenecek olan savaş alanlarından ilki Verdun olacak. 1916 yılı içerisinde süren Verdun savaşında her kesimden yüzbinlerce asker ölmüş, ordular tarafından atılan 40 milyondan fazla top mermisi nedeniyle bölgenin coğrafi şekli ve koşulları değişime uğramıştı. Bu sebepten dolayı Verdun bugün bile oldukça tehlikeli ve ziyarete yasak durumda. İşte bu bölgeyi ve bu hikayeyi oyunda deneyimlemek olabildiğince ilginç ve eğlenceli olacak gibi görünüyor. Yeni DLC ile birlikte oyuna eklenecek ikinci savaş alanı ise Soissons olacak. 1918 yılında gerçekleşen Soissons çarpışması, Fransız ordusunun 500 tankla birlikte yaptığı en büyük ve en kanlı saldırılardan birisiydi.

Battlefield 1'in ilk ücretli DLC'si olan They Shall Not Pass ile ilgili Battlefield 1 resmi sitesi üzerinden yapılan açıklama ise şu şekilde:

Mart 2017'de yayınlanacak olan They Shall Not Pass, Battlefield™ 1'in ilk genişletmesi olacak. Yeni haritalar, silahlar ve Fransız Ordusunu içeren They Shall Not Pass, topyekün savaşın ölçeğini daha da büyütecek.

Şu anda çok fazla ayrıntıya girmek istemesek de sizin için özel bir şey hazırladık: DICE ekibinden konsept görseller. Bu görseller, stüdyonun They Shall Not Pass'te çıkacağınız savaş alanlarına bakış açısını yansıtıyor. Yerle bir olmuş mekanları, çamurlu siperleri ve yakın muharebe alanlarını oluştururken nelerden esinlendiğimizi görebileceksiniz.

Verdun Muharebesi'nin başındaki yaylım ateşinde yaklaşık 1 milyon mermi kullanıldı. Bu durum, tahkim edilmiş şehrin ve çevresindeki savaş alanlarının etrafında çok büyük orman yangınlarının başlamasına neden oldu. Söylenenlere göre askerler bu yangınları çok uzaklardan görebiliyordu. Daha sonradan "Devil's Anvil" olarak adlandırılan bu ilk çatışmayı tüm gerçekliğiyle yansıtmak istedik. Verdun'ın çevresinde başlayan savaş, kısa sürede Samogneux gibi kasabalara sıçradı ve ormanlık alanları küle çevirdi. Tam 9 ay süren Verdun, savaşın en uzun süren çatışması oldu. Oyuncularımızın Şubat 1916'nın soğuğunda yaşanan bu çatışmaların birer parçası olmalarını istedik. Vaux Kalesi'ndeki kahraman garnizonun hikayeleri bizi derinden etkiledi. Karanlık yer altı koridorlarının her noktasında çok zorlu bir mücadele vermişlerdi. Fransızlar ile Almanlar, yerin altındaki bu karanlık labirentte bombalarla, alev makineleriyle ve zehirli gazlarla şiddetli bir çatışmaya girdiler. Verdun'da yaşanan çatışma boyunca toplamda 40 milyon civarında top mermisi ateşlendi ve bu mermilerle altı üstüne gelen şehirde adeta kraterler oluştu. Bu çatışmadaki siperlerin altındaki tüneller ve yer altı istihkamlarıyla birlikte Battlefield 1'de yeni yerler keşfedeceksiniz. 1918'in sonlarındaki Soissons Muharebesi ise Verdun'ın aksine büyük ölçekli Fransız tank taarruzlarını yansıtan yeni haritalar oluşturmamıza ilham kaynağı oldu. Aisne Nehri'nin üzerindeki önemli köprülerin çevresinde çatışmalar devam ederken Fismes kasabasının yakınlarında bir şeyler oluyor. Bunu ise ancak oynayarak öğrenebileceksiniz.

They Shall Not Pass DLC'sinden yayınlanan ilk görselleri hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz.

[gallery columns="5" size="full" ids="18110,18111,18112,18113,18114"]

They Shall Not Pass DLC'sini Nasıl Alabilirim?

DICE’nin daha önce açıkladığı gibi Battlefield 1’in Premium Pass’i toplamda 4 adet genişleme paketini içerecek. Bunlardan ilki ise bahsettiğimiz üzere oyuna Fransız ordusunu ekleyen They Shall Not Pass olacak. İkinci genişleme paketi için resmi bir bilgi olmasa da oyuncular arasında dolaşan söylentilere göre oyuna Rus imparatorluğu eklenecek. Sizde eğer bu ücretli 4 adet DLC’lere sahip olmak istiyorsanız PlayStation Store üzerinden 148,99 TL‘ye Battlefield 1 Premium Pass sahibi olabilirsiniz. Xbox Store üzerindeki fiyatı ise 199,25 TL. Eğer PC kullanıcı iseniz Origin üzerinden de 49,99 €‘ya sahip olabilirsiniz.

[battlefield1turkiye]