Battlefield 1'in Playstation 4 ve Xbox One Karşılaştırması

Battlefield 1'in Playstation 4 ve Xbox One Karşılaştırması

Çıkış yaptığı günden itibaren oldukça büyük bir ilgiyle karşılaşan Battlefield 1’in Playstation 4 ve Xbox One konsollarında göstermiş olduğu performans karşılaştırıldı.

PC üzerinde oldukça kaliteli performans sağlayan ve oyuncuların aklını alan Battlefield 1’in Playstation 4 üzerinde bazı optimizasyon problemleri yaşadığını aktarmıştık. Digital Foundry isimli firma bu tip iddiaların gerçekliğini araştırmak ve Xbox One ile Playstation 4 arasında bir değerlendirme yapmak amacıyla oyunu bu iki platformda denedi ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Eğer bu iki konsoldan birine sahipseniz ve Battlefield 1’i almayı düşünüyorsanız bu yazıyı okumanızı öneririm.

Çözünürlükle başlayalım: Oyun içi normal görüntü şartlarında 1000p görüntü kalitesi sağlayan Playstation 4 ağır görüntü şartlarında (detay, efekt vs.) 900p civarında kalite sağlarken, Xbox One normal şartlarda 900p ve ağır şartlarda 700p civarında kalite sağlıyor. Karışık ve detaylı görüntüleri daha temiz ve keskin gösteren Playstation 4 neredeyse 1080p kalitesinde görüntü sağlıyor. Buna karşılık oyun Xbox One’da, görüntü detayının az olduğu bazı durumlarda 1000p kalitesine erişebiliyor.

Frame rate ile devam edersek; Şirket Battlefield 1’in iki platformda da 60FPS’ye her zaman erişilemediğini, ancak bunun bir sorun olmadığını söylüyor. Xbox One genel olarakFPS konusunda sıkıntı çıkarmazken Playstation 4 bazı durumlarda fpsFPS takılması ve düşüşü yaşıyor. Playstation 4, FPS konusunda oyunun üstesinden çoğu zaman gelemese de oyunun oynanabilirliğini aksatmıyor. (Şuradaki haberimizden bunun detaylarını öğrenebilirsiniz.)

İki platformda oyunun multiplayer kısmını karşılaştıran firma, Xbox One ile daha rahat bir çevrim içi deneyim yaşayabileceğinizi söylüyor.

Durumu toparlayacak olursak; firma, Battlefield 1’i konsolların gözünden değerlendirdiğinde, Xbox One’ın, çoğu zaman çözünürlük kaybı nedeniyle görüntü keskinliğinde yaşadığı kayıplar olsa da, Playstation 4’ten bir tık daha önde olduğunu söylüyor.

Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

[battlefield1turkiye]

(Battlefield 1 ile ilgili yaptığımız diğer haberlere göz atmak için tıklayın.)