Battlefield 1: Playstation 4'le Piksel Piksel Anadolu!

Battlefield 1: Playstation 4'le Piksel Piksel Anadolu!

DICE’ın geliştirdiği ve Electronic Arts’ın yayınladığı son zamanların en sağlam FPS oyunlarından biri olan, hikâyesinden oynanışına, görsel kalitesinden müziklerine oldukça kaliteli bir yapım olarak göze çarpan Battlefield 1’in Playstation 4 platformunda bazı sorunlar meydana getirdiği ortaya çıktı.

Gerek yerde yaya veya tank içinde gerekse de havada uçak içinde oynarken oyunculara mükemmel bir görsel şölen yaşatan oyun, orta seviye PC’ye sahip kullanıcılara da, sağladığı optimizasyon başarısı ile güzel bir oyun deneyimi yaşama şansı veriyor. Ancak aynı durumun Playstation 4 için söz konusu olmadığı VG Tech’in Youtube’a koyduğu test videosunda ortaya çıktı. DICE oyunu geliştirirken ani FPS düşüşlerinin önüne geçip oyun performansını sabit tutabilmek için dinamik çözünürlük metodunu kullanmıştı, ama görünen o ki, bu durum Playstation 4’te büyük çözünürlük sıkıntıları oluşturmuş.

Playstation 4’te oyunun çözünürlüğü o kadar düşüyor ki, neredeyse sıfırlanıyor. Artık 4K görüntü kalitesinin konuşulduğu günümüz koşullarında 160x90 seviyesine kadar düşebilen çözünürlük eğer kısa zamanda çözülmezse büyük sıkıntılar doğuracağa benziyor. 160x90 çözünürlükteki ekran görüntülerini aşağıda sizlerle paylaşırken bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini temenni ediyoruz.

battlefield-1-fps-sorunu-2battlefield-1-fps-sorunu