Battlefield 1'in Maç Sonuna Çıkış Butonu Gelmeyecek

Battlefield 1'in Maç Sonuna Çıkış Butonu Gelmeyecek

DICE'nin geliştirdiği, Electronic Arts'ın yayıncılığını üstlendiği Battlefield 1'de Multiplayer'de yaşanan sorunlara bir yenisi daha eklendi. Aslında sorun değilde bir eksiklik desek daha doğru olabilir.

21 Ekim'de Dünya genelinde erişime açılan 1.Dünya Savaşı'nı konu edinen Battlefield 1'de maç sonlarında çıkış butonu bulunmuyor. Bu sebepten dolayı da alışıla gelmiş bir şekilde maç sonlarında bir butonla oyundan çıkılamıyor. Geri dönüşlerin yapıldığı Battlefield 1 forumlarında oyuncular tarafından dile getirilen bu sorun üzerine geliştirici firma DICE, böyle bir çıkış butonunun eklenmesinin mümkün olmadığını ancak bu sorunun başka bir yolla çözülebileceğini belirtti. Topluluk Yöneticilerinden SvartAnka'nın Reddit üzerinden yaptığı duyuruya göre bir sonraki maça girilmeden önce oyuncuların çıkışını gerçekleştirmesi için sıraya girmelerini sağlayacak yeni bir özellik getirilecek. Peki oyuncuların oyundan sonra çıkış yapmasını sağlayacak bir buton neden eklenmedi veya eklenmiyor?

Oldukça basit bir çıkış butonu eklemek, Battlefield 1 gibi bir yapımı geliştiren ekip için tabii ki de zor değil. Fakat bu kadar da basit değil. Oyuncuların maç sonrasında çıkamamalarının sebebi her maç arasında arka planda yeni seviyeler ve haritalar yükleniyor. Bu tip yükleme esnalarında da oyuncularının çıkması doğal olarak imkansız bir hal alıyor. Geliştirici ekip DICE, bu durumu şu sözlerle açıklıyor;

"Battlefield 1'in Multiplayer modunda maçınız sona erdiğinde bir sonraki haritayı ve var olan yükseltmelerinizi yüklemeye başlıyor. Bu süreçte oyuncular istatistiklerini kontrol edebilir fakat ayarları değiştirmek veya ekipmanınızı özelleştirmek gibi herhangi bir işlem yapamıyor. Doğal olarak çıkış butonu eklememiz de bu durumda imkansız."

Bu açıklamayla birlikte de oyuna maç sonunda çıkış butonu gelmeyeceği resmileşmiş oluyor. Şimdilik bütün oyuncular "Çıkmak için sıraya gir" özelliğini beklemeye koyuldular. Bu özellik sayesinde maç bitiminde çıkmak için sıraya girilecek ve yüklemeler tamamlandığında yeni bir maça girmek yerine çıkabileceksiniz.

[battlefield1turkiye]