Battlefield 1'in Hardcore Modu Yakında Geliyor!

Battlefield 1'in Hardcore Modu Yakında Geliyor!

DICE’ın geliştirdiği ve Electronic Arts'ın yayıncılığını üstlendiği, son zamanların favori oyunu olarak gösterilen Battlefield 1’in hardcore modunun çok yakında geleceği açıklandı.

Birinci Dünya Savaşı’nı konu edinen ve savaşın gidişatını objektif olarak oyunculara sunan Battlefield 1’in hardcore modunun gelip gelmeyeceği oyunu oynayan herkes tarafından merak edilen bir konuydu.  Lukasz Kasprzak adlı Twitter kullanıcısı sorduğu soruyla bu işe noktayı koydu. DICE’ın yapımcısı Ali Hassoon’a Twitter üzerinden sorduğu soruda oyuna hardcore modunun gelip gelmeyeceğini soran kullanıcıya Hassoon’un verdiği cevap merakla bekleyen bütün herkesi sevindirdi. Yapımcı Ali Hassoon, soruya "Beklemeye devam edin, sandığınızdan daha kısa bir zamanda gelecek." şeklinde cevap verdi.

Ali Hassoon ayrıca hardcore modunda sağlığın 100 seviyesinde kalacağını ve hasarın iki kat arttırılacağını da onayladı. Hardcore modunda oyuncuların HUD göstergeleri olmayacak ve friendly fire aktif olacak.

Çıkış yaptığı günden bu yana dünya genelinde büyük bir ilgiyle oynanan Battlefield 1, ülkemizde de Türkleri aşağılayan Amerikan oyunu şeklinde gündeme getirilmiş, Türk askerlerinin öldürülerek puan kazanılmasının bilinçli yapıldığı ve kabul edilemez olduğu ileri sürülmüş ve oyunun ülkemizde yasaklanması talep edilmişti.

Bilmeyenler için: Hardcore mod nedir?

Oyun içi ekstra bir seçenek olarak sunulur. Bu seçenek bazı oyunlarda ilk çıktığı andan itibaren vardır, bazılarına ise sonradan eklenir. Oyunda birtakım değişiklikler yapılarak oyunun oynanışı daha zorlu ve gerçekçi bir hâle getirilir.