Battlefield 1'in Ele Avuca Sığmayan Silahı: Kolibri

Battlefield 1'in Ele Avuca Sığmayan Silahı: Kolibri

EA Games’in en çok kazandıran oyun serilerinden biri ve Call of Duty serisi ile büyük bir rekabet içinde olan Battlefield, hazırlamış olduğu yeni oyunu Battlefield 1 ile hem bu rekabet ortamında arayı oldukça açacak hem de oyunculara yepyeni bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Oyunun çıkmasına bir haftadan az bir süre kaldı ve sürenin azalmasıyla beraber oyuna dair paylaşılan içerikler git gide artmış durumda. Oyunun hikâye modunun bir bölümünde güvercin olarak oynadığımız haberinin geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmasının ardından Battlefield 1’den başka bir sürpriz haber daha geldi.

Hem grafik bağlamında hem de oynanış mekanikleri bağlamında incelendiğinde diğer tüm FPS savaş oyunlarını gölgede bırakacak kaliteye sahip görünen Battlefield 1’de oyuncular, oyundaki silahları sırasıyla denerken, dünyanın en küçük silahını ortaya çıkardılar.

Battlefield 1 Kolibri

Oyuncuların ve yayıncıların oldukça dikkatini çeken Kolibri adındaki bu silahın özellikleri neler diye merak ettiyseniz, sizler için araştırdık: Kökeni Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’na dayanan, 1914 yılında saat ustası Franz Pfannl tarafından tasarlanan ve Kolibri tarafından üretilen silah, 2.7 mm çapında bir mermi çekirdeğine sahip ve dünyanın en küçük silahı olma sıfatını taşıyor. Kolibri adının yanı sıra Almanlar tarafından Hummingbird olarak da adlandırılan silah ortalama 5.5 gram ağırlında. Her ne kadar şirin ve sevimli gelse de boyutundan dolayı şarjör değişimi, temizlik gibi konularda sıkıntı çıkarıyor. 1914 yılında üretilmeye başlanan silah Birinci Dünya Savaşı sırasında ortalama 1000 adet üretilmiş ve üretimine 1938 yılında son verilmiş.

[embed]

Battlefield 121 Ekim tarihinde PCPlaystation 4 ve Xbox One platformları için satışa sunulacak. Early Enlister Deluxe Edition için ön sipariş verenler 18 Ekim tarihinde satın aldıkları içeriğe erişebilecekler.