Battlefield 1'in Conquest Modunda Değişikliğe Gidilecek

Battlefield 1'in Conquest Modunda Değişikliğe Gidilecek

Eski Battlefield oyunlarından daha değişik bir puanlama sistemi ile karşımıza çıkan Battlefield 1'in Conquest Modunda değişikliğe gidileceği açıklandı. DICE tarafından alının karar neticesinde kazanmak için yerine getirilmesi gereken şartlar eski sisteme dönüyor.

Oyunun çevre tasarımcısı Daniel Berlin tarafından yapılan açıklamaya göre oyuncuların betada memnun kalmadığı Conquest modunun tekrar gözden geçirildiğini ve değiştirileceğinin karara bağlandığını duyuruldu.

Battlefield 1'in betasında Conquest modunun(fetih modu) tek bir amacı vardı ve oda bayrakları ele geçirmek ve korumaktı. Eski oyunlarda ise Conquest modunda galip olabilmek için bayrakları ele geçirmek ve savaşta üstünlük sağlamak gerekiyordu. Değişen sistem ile takımız çok fazla düşman öldürse bile bayrak ele geçirmediği sürece kaybediyordu. Tam da bu nedenden dolayı bir çok olumsuz eleştiri alan Battılefield 1, eski sisteme geri dönme kararı aldı. Yani artık Conquest modunda üstünlük elde etmek için tek yapılması gereken bayrakları ele geçirmek ve savunmak değil.

Ayrıca oyunda yapılacak tek değişiklik bununla sınırlı değil. Light Tanks ve Süvarilerin de nef yiyeceği açıkladı. Artık Light Tanks ve Süvariler oyuncuların korkulu rüyası olmaktan çıkacak. Tanklara hasar vermek için ise yeterli silah ve ekipman bulunmaması da oyuncuların çoğunlukla şikayetçi olduğu konulardan biri olduğu için Support sınıfına da güçlü bir sihah ekleneceğinin bilgisi paylaşıldı.

[battlefield1turkiye]