Battlefield 1'deki Tüm Rehberleri Bulmak İster misiniz?

Battlefield 1'deki Tüm Rehberleri Bulmak İster misiniz?

İkinci Dünya Savaşı’nın oyunlarda yeterince kullanılmasının ardından oyun firmaları yeni oyunları geliştirirken yönlerini gelecek temasına, yüksek teknolojiye çevirmişlerdi ve son zamanlarda genelde o konseptte oyunlar bizlere sunuluyordu. Özellikle Call of Duty serisinin bu konsepte sıkı sıkıya sarılması bir noktaya kadar oyunu favori FPS oyunu hâline getirmişti, ancak bu konsepti çok fazla sürdürmesinden kaynaklı olarak oyunculardan tepki çekmeye başlamış, hatta ve hatta serinin yeni çıkacak oyunu Infinite Warfare’in videosu Youtube’un en kötü videoları arasına girmişti. DICE ve Electronic Arts yeni Battlefield oyununu hazırlarken bu durumu göz önüne almış olacak ki, biraz da risk alarak, daha önce hiç anlatılmamış bir olayı hikâyeleştirmeye karar verdi ve Birinci Dünya Savaşı’nı Battlefield 1’in içinde anlatmaya karar verdi.

Battlefield 1’in konusunun Birinci Dünya Savaşı olarak seçilmesi aslında geliştirici ve yayıncı firma açısından büyük bir riskti. Çünkü, daha önce anlatılmamış, denenmemiş bir hikâyeydi ve gelecek temasına karşılık tarihten bir olayı anlatmak gerçekten kumar oynamak sayılabilirdi. Ancak DICE’ın da beklentisinin üzerinde olumlu tepki alan Battlefield 1, görselliğinden müziğine, hikâyesinden oynanışına herkesin gönlünü fethetti.

Battlefield 1'in sistem gereksinimlerini merak ediyorsanız tıklayın.

Beş ayrı bölümden oluşan oyunun hikâye modunda, her bölümde farklı bir olay örgüsü işleniyor. Aynı zamanda her bölümde, harita içinde gizlenmiş şekilde bulunan alan rehberleri bulunuyor. Silah ve cephane kutularına benzer kutularda bulunan alan rehberlerine oyun içinde yaklaştığınız ekranda küçük bir kitap simgesi beliriyor. Bu rehberleri bulduğunuzda oyunun o bölümüne ait ses kayıtlarını aktif edip dinleyebiliyorsunuz. Beş bölümde toplam 66 adet bulunan alan rehberlerini LunarGaming isimli Youtube kullanıcısı bir araya getirmiş ve takipçileriyle paylaşmış.

Çamur ve Kan İçinde bölümünde toplamda 20 adet alan rehberi bulunuyor. Genelde tank içinde ilerlediğimiz bu bölümde alan rehberlerini bulmak için tanktan inip etrafta dikkatli bir şekilde dolaşmanız gerekiyor. Çünkü Tankın içindeyken rehberlerin bulunduğu kutuların yanından geçseniz bile ekranda simge belirmiyor. Bulduğunuz ilk alan rehberi size, Catching Up On Some Reading başarımını kazandıracak.

Tepesinde ağır makineli silahın bulunduğu binayı gördüğünüzde uğramadan geçmeyin. Orada bulacağınız Cavalry Sword ile Mightier Than The Shovel başarımını kazanabilirsiniz.

Rütbeli Arkadaşlar bölümünde toplamda 6 adet alan rehberi bulunuyor. Yukarıdaki videodan bunlara bakmak istiyorsanız videoyu direk 10. dakikaya sarmanız gerekiyor.

Avanti Savoia bölümünde toplamda 10 adet alan rehberi bulunuyor. Yukarıdaki videoda direk bu bölüme geçmek istiyorsanız 13. dakikaya atlamanız gerekecek. Bu bölümde zırh giydiğiniz için bu rehberleri aramak ne kadar zor olsa da bir o kadar da eğlenceli olacak.

Haberci bölümünde toplamda 15 adet alan rehberi bulunuyor. Yukarıdaki videoda direk bu bölüme geçmek istiyorsanız 17. dakikaya atlamanız yeterli. Bu bölümdeki bazı alan rehberleri oldukça iyi gizlenmişler. O yüzden sabırlı davranıp aramaya devam edin. Bölüm içindeki Cape Helles kısmında checkpoint’i almadan önce hemen kenardaki alan rehberin almalısınız, aksi takdirde o kısım biter ve rehberi alma hakkınızı kaybedersiniz.

Hiçbir Şey Yazılı Değil bölümünde de toplam 15 adet alan rehberi var. Bu bölümdeki rehberleri de toplayınca oyundaki bütün rehberleri toplamış oluyorsunuz ve oyun size Enough For A Library başarımını veriyor. Yukarıdaki videodan direk bu bölümdeki alan rehberlerine bakmak istiyorsanız 23. dakikaya atlamanız gerekiyor.

Battlefield 1; yarın, tüm dünyada eş zamanlı olarak, PC, Playstation 4 ve Xbox One için resmi olarak satışa çıkıyor. Şimdiden iyi eğlenceler!