Battlefield 1'de Motion Capture atlarda bile kullanılıyor

Battlefield 1'de Motion Capture atlarda bile kullanılıyor

Oyunculara gerçek bir 1. dünya savaşı atmosferi ile kusursuz bir savaş deneyimi sunmak isteyen EA Games, bir çok ayrıntıya da oldukça önem veriyor. Bu gün ortaya çıkan yeni detaya göre Motion Capture teknolojisi oyunda oldukça kapsamlı olarak kullanılıyor.

Bilindiği gibi yeni nesil oyunlarda ve yüksek bütçeli oyunlarda, daha gerçekçi hareket dinamikleri ve yüz mimikleri yapmak için geliştiriciler Motion Capture teknolojisinden faydalanıyor. COD'dan sonra Battlefield'da bu teknolojiyi atlar için kullanıyor.

Battlefield 1'in fragmanında gördüğümüz atlar ile ilgili olarak EA Games'in stüdyo genel müdürü yardımcısı Patrick Söderlund yaptığı açıklamada, sadece karakterlerin değil, atlarında oyuna Motion Capture ile aktarıldığını belirtti. Atların Motion Capture ile oyuna aktarılmasının ise Vancouver'da bulunan bir tesiste gerçekleştiğini belirtti. Henüz bununla ilgili bir görsel paylaşımı yok ancak aşağıdaki görselde aynı teknolojisin Call of Duty: Black Ops 2'de nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.

call of duty black ops 2 horse motion capture