Battlefield 1'de Mikro Ödeme bulunacak

Battlefield 1'de Mikro Ödeme bulunacak

Günümüz PC ve konsol oyunları oyun içi ödemeler ile oyunculara yenilikler sunuyor. Bunlara geneline mikro ödeme deniliyor ve bu ödemeler bazen oyunun dengesini alt üst edebiliyor. Son zamanlarda gündemde yerini alan Battlefield 1'in de bu sistemi tercih edip etmeyeceği konuşuluyordu. Bu gün EA Games'in CEO'su tarafından konuya açıklık getirildi.

DICE'ın bizleri 1. dünya savaşına götürdüğü Battlefield 1'de bildiğiniz gibi yine bol bol DLC bulunacak. Bunun yanı sıra oyun içerisinde de çeşitli Mikro Ödemeler yer alacak. EA Games'in CEO'su Andrew Wilson oyuncuları bilgilendirmek için yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Bir deneyimin içine ek ücret sistemi koymayı düşündüğümüzde ele aldığımız iki unsur var: oyunculara yaşattığımız deneyimi geliştirebilecek miyiz ve bunları tercihe bağlı bir biçimde yapabilecek miyiz? Oyuncuların bunu pay-to-win tarzında bir sistem olarak algılamalarını asla istemeyiz."

Ayrıca Andrew Wilson, oyunda ufak çaplı değişiklikleri kapsayan mikro ödemelerin yanı sıra, Yeni harita ve geniş içerikler gibi büyük çaplı değişikliklerinde, makro ödeme olarak oyunda bulunabileceğini belirtti. Andrew Wilson örnek olarak ise Madden Ultimate Team'i ve FIFA Ultimate Team'i işaret etti.